Vrijedi ga posjetiti!

Split Spring: Manifestacija na kojoj dobre klope i zabave ne nedostaje oborila sve rekorde posjećenosti

Prošao je prvi vikend festivala o kojem će se zasigurno još dugo pričati, a dosadašnji posjetitelji naprosto su oduševljeni ponudom.

Iako je započeo kišom, ovaj vikend Split Spring by Staropramen oborio je sve rekorde posjećenosti. Sveti Duje u Đardin je dovukao sve uzraste - i mlade i stare, kao i brojne obitelji s djecom koja su veselo trčkarala po najljepšem gradskom parku. Večer je donijela nastup saksofonista Borisa Plazibata, a laganu i ugodnu nedjelju obilježilo je gledanje Hajduka na platnu te nastup Marija Vukića i Nike Adamović. Posjetitelji su tijekom cijelog vikenda uživali u pikniku i dekicama na travi, a većina ih je iskoristila priliku da se fotografira u atraktivnim foto i selfie kornerima.

Nakon prvog vikenda omiljenog splitskog street food festivala možemo reći da su se iskristalizirali najpopularniji street food specijaliteti. Ovaj splitski festival poznat je kao manifestacija koja nudi vrhunski street food ponajboljih lokalnih ugostitelja te zaista ima ponešto za svakoga.

Splićani se zaista potrude i u svoju ponudu uvrste neka tradicionalna dalmatinska jela u street food formi, kao i neke fusion varijante istih.

image

Pinku

PETAR FABIJAN

Pinku fish&wine

Pinku Fish & Wine poznat je po svom konceptu korištenja manje poznate i cijenjene ribe na način gastronomskog eksperimentiranja u kuhinji. Na Split Springu nude tuna tartar i kamenice uz Freixenet. A tu je i njihova home made čokolada.

Galerija

Galerija nudi svima omiljeni brujet od hobotnice s bobom i palentom, zatim polpetu od graha, cikle i slanutka s lećom u vermutu s porilukom, arancine s raguom, sipom i tikvicama te čokoladne raviole punjene višnjama. Za koktele je zadužen jedan od ponajboljih domaćih barmena i miksologa Marijan Maksan.

Artičok

Još jedno omiljeno i nagrađivano splitsko okupljalište ljubitelja dobre spize na Split Springu nude tacos sa cevicheom od pastrve, porchettu u somunu i svoj festivalski classic - sipu i bob.

image

Artičok

DAMIRA KALAJDžIć I FRANKO KELAM

Šug

Na Šugovoj kućici uvijek je red jer su posjetitelji doslovno poludjeli za bestsellerom i s prošlih izdanja festivala - jelenom u šugu. Njihove popularne tećade i gregade sada idu u kruhu kao sendviči pa je najpopularniji tuna burger u umaku od gregade.

image

Šug

DAMIRA KALAJDžIć I FRANKO KELAM

Mazzgoon

Kućica na kojoj nema jasnog favorita, jer su sva jela poprilično popularna među posjetiteljima i extra ukusna. Bao ban chicken green curry posebno je varijanta pravog street foodovskog jela, ali tu su Tonys burger - njihov omiljeni signature burger, adriatic tuna sandwich te novi hit kućice - Philly cheesestake.

Corto Maltese & Pandora Greenbox

Jedan od najpopularnijih splitskih bistroa i splitskih okupljališta kućicu dijeli sa svojim veganskom sestrom - Pandorom Greenbox, a na svojoj kućici nude prefine Bao bunove s janjetinom i tunom, a Pandorin veganski burger od cikle definitivni ne hit.

image

Corto maltese

DAMIRA KALAJDžIć I FRANKO KELAM

Uje Oil bar

Poznat po tradicionalnoj dalmatinskoj spizi na festivalu nudi prave mamce za nepca - pašticadu, frigaduru sa sitnom ribom, komišku pogaču i soparnik.

Misto

Iako Splićani na ovoj kućici najviše vole popiti, Misto ima i odličnu gastro ponudu Definitivno najprodavanije jelo Misto kućice koje se svaki dan rasproda je Komiška pogača, a uz nju imaju i nekoliko vrsta svojih signature burgera.

Maka Maka

Pioniri u poke i acai street foodu, nedavno su proširili svoj asortiman i na sushi, a u ponudi na festivalu osim svojih prefinih bowlova imaju i ebi tempuru.

image

Maka Maka

DAMIRA KALAJDžIć I FRANKO KELAM

Čitajte i: Zagrebačku publiku rasplesat će nova era svjetskih DJ-eva: Cosmjn i Mariano Mateljan

Begs kitchen

Ova kućica nudi ponešto drugačiji street food, a Zagrepčani su je imali prilike upoznati na zadnjem Adventu. Radi se o isključivo plant based street foodu. Osim burgera koji su plant based zamjena za meso, tu je i fish burger. No još zanimljivija jela su Choco chilli tortilla, Crab kolačići i Begs meat balls koje posjetitelji jednostavno obožavaju.

Totos

Jedno od najpopularnijih splitskih mjesta za burgere vratili su se na Split Spring nakon dvije godine pauze, a u svojoj ponudi imaju svoje poznate burgere, od koji je najpopularniji Dioklecijan burger s rikulom, pršutom, Gra Padanom i karameliziranim lukom te tortille.

Biberon sushi & grill

Jedan od najjačih splitskih ugostiteljskih brendova poznat po nekoliko svojih koncepata, na Split Springu je prisutan s Biberon sushijem koji u svojoj ponudi imaju gyoze, ebi tempuru, sushi i proljetne rolade te grillom iz maestro grilla od čega su najpopularniji naravno ćevapi.

image

Maka Maka

DAMIRA KALAJDžIć I FRANKO KELAM

American bar Dollar Varaždin

Varaždinci u Splitu imaju status posebnih gostiju, a ove su godine malo promijenili i upotpunili svoju ponudu. Njihova ponuda temelji se na burgerima, uz poneku tortillu, a najprodavaniji im burger

Od ponude na festivalu tu su još Funky George s burgerima te OPG Soparnik s poličkim soparnikom, dok Bokamorra priprema svoje signature koktele s Hendricksom.

Linker
19. travanj 2024 20:32