Lagano i slasno

Što napraviti s preostalim jajima? U ovim jelima moći ćete uživati i nakon blagdana

Mnogima se dogodi da pretjeraju s oslikavanjem pisanica i nakon Uskrsajednostavno ne znamo što ćemo s njima, zato donosimo nekoliko recepata za slasne obroke u kojima ćete uživati i istovremeno potrošiti višak kuhanih jaja.

Mnogima nakon Uskrsa ostane gomila pisanica, a onda se postavlja pitanje - što s njima? Nakon blagdanskih dana koji su najčešće popraćeni teškim i bogatim obrocima, valja odmoriti organizam od teške hrane. Važno je znati da se jaja trebaju pojesti četiri ili pet dana nakon kuhanja, i to samo ako ste ih držali u hladnjaku. Zato donosimo nekoliko recepata za jela u kojima možete iskoristiti namirnice koje su vam ostale nakon Uskrsa.

Punjena jaja

Ako ovo slasno jelo niste poslužili na uskršnjem stolu, u njemu ćete moći uživati nakon blagdana. Potrebni su vam niskomasna majoneza, jogurt, senf, šunka (koje također često ostane) i - kuhana jaja. Nakon što odvojite žumanjak, pomiješajte ga s nasjeckanom šunkom i ostalim sastojcima te smjesu stavite u bjelanjke. Prije posluživanja, stavite jelo u hladnjak na pola sata i uživajte u ukusnom i hranjivom obroku.

image

Ako ovo slasno jelo niste poslužili na uskršnjem stolu, u njemu ćete moći uživati nakon blagdana.

DEPOSITPHOTOS

Čitajte i: Vizualni užitak: Pomoću ovih detalja, svaki će uskršnji stol izgledati neodoljivo

Hladna salata

Jaja će odlično funkcionirati u gotovo svakoj salati, a osim što ćete pojesti zdrav i lagan obrok, sigurno je da će vas zasititi. Za postuskršnju salatu najbolje je iskoristiti rotkvice i mladi luk koji vam je ostao u hladnjaku, a možete dodati i sir, rokulu, matovilac - odnosno bilo koju lisnatu salatu - začinite po ukusu i uživajte u ukusnom obroku.

image

Jaja će odlično funkcionirati u gotovo svakoj salati.

PEXELS

Avokado tost

Iako se najčešće poslužuje s jajetom na oko, avokado tost jednako će ukusan biti i s kuhanim jajima. Ogulite avokado i izmiksajte ga kako biste dobili pastu koju možete sačiniti solju, paprom, a dobrom okusu će doprinijeti i malo limunovog soka. Krišku tostiranog kruha namažite pastom od avokada, a na površinu stavite komad narezanog jajeta. Avokado tost mnogima je omiljeni doručak, no bit će odličan i kao bilo koji drugi dnevni obrok.

image

Avokado tost mnogima je omiljeni doručak, no bit će odličan i kao bilo koji drugi dnevni obrok.

PEXELS
Linker
20. travanj 2024 08:28