GinIstra

U Rovinj stiže prvi festival gina: Zabavite se uz kušanje najboljih vrsta

Uz prezentaciju 20 vrsta gina, organizirane su i panel radionice te dodjela plaketa najboljim ginovima po ocjenama struke.

Trend ispijanja gina posljednjih je godina sve prisutniji na globalnoj razini. Stvaranje novih, posebnih, raznovrsnijih pa i specifičnijih okusa gina dovelo je do povećanja proizvodne djelatnosti na polju destilata. Takva je situacija i u Hrvatskoj gdje djeluje 40-ak aktivnih proizvođača ginova, od kojih se njih 11 nalazi na području Istarske županije.

Na tragu tih informacija, a s ciljem valoriziranja lokalnih proizvođača i upoznavanja s proizvodnjom te samim destilatima, u Rovinju će se 30. rujna 2022. godine održati prvi festival gina prigodnog naziva GinIstra koji ima za cilj okupiti proizvođače i struku na jednom mjestu.

image

U rovinj dolazi GinInstra

PROMO

Svoje sudjelovanje na festivalu potvrdilo je devet proizvođača s područja Istre. Uz prezentaciju gotovo 20 vrsta gina, posjetitelji će imati priliku poslušati i panel radionice, a osim prigodnog zabavnog programa tijekom održavanja 1. GinIstra festivala, dodijelit će se i plakete najboljim ginovima po ocjenama struke, odnosno Komisije za ocijenjivanje dostavljenih uzoraka.

"Ova manifestacija ima tendenciju sljubiti vrijedan i ukusan destilat s gastronomijom Istre I takvu zaokruženu priču promovirati izvan granica Lijepe naše. Sigurni smo da će se s vremenom upravo festival GinIstra pozicionirati kao takva manifestacija i na europskom tržištu. Mišljenja smo kako će ovo događanje uspješno promovirati našu sredinu i ponuditi dodatni sadržaj potencijalnim turistima željnima upoznavanja istarskih i hrvatskih destilata, uz degustaciju hrane, koje su stvorili lokalni, autohtoni proizvođači", poručili su iz organizacije.

image

GinIstra će biit prvi festival gina u Hrvatskoj

PROMO

Prvi GinIstra festival će se održati u bijeloj sali Academia Banquet u Rovinju, u petak, 30. rujna, od 16 do 24 sata.

Linker
14. studeni 2023 22:46