Kristina Štriga 

 PRIVATNA ARHIVA
Mljac, mljac

Viralna Matilda torta: Imamo recept poznate food blogerice za tortu koja je zaludila ljubitelje čokolade

Kristina Štriga, poznata i kao @cellulite_factory, ima odličan recept za ovaj sočni i neodoljivi čokoladni desert koji je osvojio srca ljubitelja slastica diljem svijeta.

Kristina Štriga, poznata i kao @cellulite_factory, ima odličan recept za ovaj sočni i neodoljivi čokoladni desert koji je osvojio srca ljubitelja slastica diljem svijeta.

Društvene mreže ovih dana ne prestaju brujiti o neodoljivoj torti Matilda, pa nas nimalo ne čudi što su apsolutno svi ljubitelji čokolade u rekordnom vremenu poludjeli za ovim desertom. Inspirirana istoimenim filmom iz 1996., u kojoj dječak Bruce Bogtrotter mora pojesti ogromnu čokoladnu tortu pred cijelom školom, ova viralna poslastica postala je pravi hit.

Ako ga i sami želite isprobati, ne brinite jer je naša food blogerica Kristina Štriga, poznata i kao @cellulite_factory, odlučila podijeliti vlastiti recept za ovu raskošnu tortu čija priprema nije ni preteška ni zahtjevna. Njezina verzija viralne Matilda torte sastoji se od tri lagana čokoladna biskvita, natopljena vrućom kavom i slojevima sočne čokoladno-mascarpone kreme, a recept koji jedva čekamo i sami isprobati donosimo u nastavku. Dobar tek!

image
PRIVATNA ARHIVA

Torta Matilda by Kristina Štriga

image

Matilda torta posljednjih je dana hit na društvenim mrežama

PRIVATNA ARHIVA

SASTOJCI:

Biskvit (za 3 kore, kalup 16–18 cm):

  • 75 grama šećera
  • 90 grama brašna
  • 20 grama kakaa
  • 3 grama praška za pecivo
  • 2 grama sode bikarbone
  • 2 grama soli
  • 55 ml ulja
  • 1 jaje
  • 80 ml mlijeka
  • 1 žličica octa
  • 80 ml vrele kave

Čokoladna krema:

  • 230 grama čokolade za kuhanje, nasjeckane
  • 250 ml vrhnja za šlag
  • 20 grama maslaca
  • prstohvat soli
  • 250 grama mascarpone sira
  • 15 grama kakaa
  • 60 grama šećera u prahu
  • 1 žlica ruma
  • 1 žličica ekstrakta vanilije

PRIPREMA:

Zagrijte pećnicu na 180°C. Namažite kalup za tortu maslacem, pospite brašnom i obložite dno papirom za pečenje. U zdjeli pomiješajte brašno, kakao, sodu bikarbonu, prašak za pecivo i sol. Stavite sa strane. U drugoj zdjeli pomiješajte mlijeko i ocat i ostavite par minuta. Dodajte šećer, ulje i jaje, pa promiješajte dok se smjesa ne sjedini. Zatim dodajte suhe sastojke i miješajte pjenjačom dok ne dobijete glatko tijesto. Na kraju ulijte vruću kavu i još jednom promiješajte.

Izlijte tijesto u pripremljeni kalup i pecite 22 do 25 minuta. Izvadite biskvit i stavite na rešetku da se hladi. Ostavite ga deset minuta u kalupu, pa izvadite. Napravite tri takve kore. Dok se biskviti hlade, pripremite čokoladnu kremu: čokoladu nasjeckajte. Zagrijte vrhnje, prelijte ga preko čokolade i ostavite par minuta. Promiješajte dok se čokolada ne otopi, a zatim dodajte sol i maslac te još jednom promiješajte.

image

Recept za viralnu tortu s nama je podijelila food blogerica Kristina Štriga

PRIVATNA ARHIVA

U zdjeli miksajte mascarpone, šećer u prahu, kakao, vaniliju i rum. Kad se smjesa čokolade i vrhnja malo ohladila, ulijte je u mascarpone i izmiksajte. Stavite kremu u hladnjak na pola sata da se stvrdne. Za sastavljanje torte stavite jednu koru na stalak ili pladanj, premažite s 1/4 kreme, zatim ponovite s preostalim korama. Na kraju ravnomjerno rasporedite preostalu kremu po vrhu i stranama torte. Stavite tortu u hladnjak na par sati prije posluživanja, narežite i poslužite.

image

Kristina Štriga

PRIVATNA ARHIVA
04. prosinac 2025 05:54