DAMIRA KALAJDŽIĆ
Gastro delicije

Vraća se Split Spring festival: Grad pod Marjanom opet postaje "centar svita"

Od 23. svibnja do 1. lipnja Splićani, ali i brojni turisti moći će uživati u omiljenoj manifestaciji vrhunskih jela i pića.

Od 23. svibnja do 1. lipnja Splićani, ali i brojni turisti moći će uživati u omiljenoj manifestaciji vrhunskih jela i pića.

Splićanima omiljeno i sada već tradicionalno gourmet druženje Split Spring vraća se šestu godinu za redom i to ove godine u Ulici kralja Tomislava, ispred Galerije umjetnina, ili kako neki Splićani opisuju tu lokaciju - ispred Mista. Od 23. svibnja do 1. lipnja tijekom deset dana konačno će Splićani, ali i brojni turisti moći uživati u ovoj svima omiljenoj manifestaciji. Tijekom deset dana čak deset omiljenih splitskih ugostitelja pripremat će vrhunske street food specijalitete, a posjetitelje očekuju i nastupi splitskih DJ-a i drugi nastupi uživo. Tu će biti i chill zona, zona za čitanje, Bestie kutak za udomljavanje ljubimaca, ali i neke dnevne aktivnosti poput slikarskih radonica te humanitarna akcija.

image
DAMIRA KALAJDŽIĆ

Split Spring u svojih pet dosadašnjih izdanja pokazao je kako su Splićani željni ovakvih manifestacija, a pozitivne reakcije brojnih turista generirale su tisuće i tisuće oduševljenih objava na društvenim mrežama. Osim toga, Split je pokazao kako je njegov festivalski street food promišljeniji i kreativniji nego igdje drugdje pa ćemo tako ove godine ponovo uživati u specijalitetima restorana Artičok koje priprema njihov chef Stipe Šušnjara, tu je i novootvoreni bistro Hoba koji svoja jela bazira na hobotnici, zatim Uje koje nam iz godine u godinu donosi odlične mediteranske specijalitete. Na Split Springu sudjeluje i chef Ivan Temšić sa svojim eVala restoranom, zatim popularno Misto ispred kojeg se festival i odvija, kao i Pigeria Gudin kao novo ime splitske gastronomske scene te restoran Biberon. Novo ime na festivalu je i Sexy Cow poznat po svojim savršenim tortillama za koje se uvijek čeka u redu, kao i bistro Toč, a tu su i Ferdinand knedle koje će se pobrinuti za ponudu slatkog. Uz sve to idealno će pasati hladni Staropramen ili ledeni koktel na bazi Hendricksa. Već na sam spomen ovih imena sigurno je da se za posjetitelje sprema pravi gastro spektakl, a što će se točno kuhati na kojoj kućici saznat će se uskoro. Jedno je sigurno, Split opet postaje „centar svita“, i to onaj gastronomski, a s obzirom na to da terminski obuhvaća i praznik, sigurno će se velik broj ljudi zaputiti u Split i uživati u festivalskim specijalitetima i programu. Za sve dodatne detalje pratite njihove društvene mreže i web.

image
DAMIRA KALAJDŽIĆ
Linker
14. lipanj 2024 12:22