PRESS
Gastro izlazak

Vrhunski okusi, glazba i dobro društvo čekaju vas na omiljenom proljetnom street food festivalu

Od 28. svibnja do 1. lipnja predivan Perivoj Roberta Visianija u Šibeniku postat će dom četvrtog po redu Šibenik Spring Festivala.

Od 28. svibnja do 1. lipnja predivan Perivoj Roberta Visianija u Šibeniku postat će dom četvrtog po redu Šibenik Spring Festivala.

Ovogodišnji 4. po redu Šibenik Spring by Staropramen, omiljeni proljetni street food festival, koji su još prve godine Šibenčani prozvali svojom proljetnom adventurom, održat će se od 28. svibnja do 1. lipnja u predivnom Perivoju Roberta Visianija. Uz otvorenje koje će upotpuniti koncert Jakše & Hrepe ex Daleka Obala, festival će svake večeri ugostiti različite DJ-eve i saksofoniste koji će osigurati zabavnu atmosferu i nezaboravne večeri.

image
PRESS
image
PRESS

Festival i ove godine donosi bogatu gastronomsku ponudu koju pripremaju vrhunski domaći chefovi, istražujući bogatstvo dalmatinske kuhinje kroz street food prizmu. Posjetitelji će tako moći uživati u kreativnim dalmatinskim, ali i ostalim jelima poput pašticade u bunsima, arančinima (prženim okruglicama) skradinskog rižota i cicvarde (sipe sa slanutkom) koju potpisuje Chef Dino Bebić iz „Lipo Gourmet-a“. U ponudi su i moderne varijante tradicionalnih receptura poput orza o hobe, plate ‘Fali more, drž se kraja‘ i ‘Skoro pa obične sengule s mortadelom, kozjom skutom i umakom od pistacija‘ koje će pripremati mladi chefovi Josipa Mikulić i Toni Slavica iz "Lišo bez punta". Poznati restoran „Pomalo“ iz Žaborića i njihov pizzaiolo peći će napuljske panuozzo pizza sendviče (roast beef, mortadella&pistachio, prosciotto cotto&mozzarella fior di latte…), a tu je i nezaobilazna „Festina lente“ s Jopom i Badžom na čelu. Popularan restoran sa šibenske rive „Visiani“ sa Chefom Grgom Bačelilićem priprema srdelu savur, chicken lollipop (pržene pileće batke) sa salatom od bulgura i sendvič tingul (kokošji trgani tingul u brioche pecivu), dok će vodičanski „Kaktus“ imati smash tortilju i burger, slatki burger/waffle s voćem i čokoladom, prženi batat te sendvič s mortadellom i burattom. Za koktele i pića by G3 Spirit (Hendrick‘s, Jagermeister, Tito‘s, Moncey Shoulder), kao i ostale osvježavajuće napitke zadužen je legendarni šibenski milijev „Osvit“, uz novost na festivalu - sendviče s trganim buncekom.

image
PRESS
image
PRESS

Poseban dio festivala je „Chill Staropramen zona“ gdje se posjetitelji mogu opustiti uz osvježavajuće pivo i uživati u prekrasnom ambijentu perivoja i fotkati se u foto-kutcima. Ovaj festival spoj je strasti prema hrani i ljubavi prema glazbi u srcu Dalmacije. Legendarni DJ-a Bake zabavljat će posjetitelje u srijedu uz njegov„Funki town“, poznati zadarsko/zagrebački DJ Alvize i šibenski saksofonist Chuck Borris čekaju vas u četvrtak na „Feels like summer“ večeri, u petak uz „Studio 45“ plesat će se uz popularnog DJ-a PaleolitiKa, a festival će zatvoriti DJ Bakula i njegova tematska večer „From dico to disco“. Uz majstorska kulinarska umijeća lokalnih chefova čine Šibenik Spring nezaobilaznim događajem proljetne sezone. Ulaz na festival je besplatan, a radno vrijeme je od 17 do 24 sata tijekom tjedna, a petkom i subotom do 01 sat.

image
PRESS
Linker
12. lipanj 2024 21:42