Dobro jutro!

Za kraljevski početak dana: 7 prijedloga za doručak u Zagrebu

Doručak u baru može postati vaš novi omiljeni ritual. Sve je više mjesta u kojima raskošan i balansiran obrok možete pojesti bilo koji dan u tjednu.

Za razliku od prijašnjih godina kad se ponuda uglavnom svodila na croissant i tost sendviče uz kavu, sad možete birati razne vrste omleta, losos, avokado, zdrave sendviče, razne kaše sa žitaricama i voćem, smoothieje i razne vrste domaćih peciva i kolača. Pa krenimo redom, evo gdje možete organizirati sastanak uz doručak, gdje možete izaći s prijateljicama ili započeti subotu uz fine zalogaje i kavu ili mimozu.

BISTRO FETIŠ

Kad se tek otvorio, Bistro Fetiš bio je gotovo jedino mjesto s raznolikom ponudom jela bez glutena. Jako brzo, osvojio je i širu publiku jer ukusni zalogaji nisu rezervirani samo za one s intolerancijom na gluten, a svakako valja istaknuti njihov quiche, sendviče, zdjele sa svježim voćem i granolom.

image
BILJANA BLIVAJS/CROPIX
image
BILJANA BLIVAJS

BROOM 44

Ljubitelji svježih namirnica na putu do Dolca, mogu odmah nakon kupnje ostati na kavi i doručku u popularnom Broomu 44. Stol ćete teško uloviti, pogotovo vikendom, no, kad vam to uspije, uživat ćete u odličnoj kavi, Broom bowlu od zobene kaše, sendvičima, omletima, a jedna od posebnih poslastica je tofu tost. Cijeli menu je planiran na plant based konceptu s velikim izborom veganskih i vegetarijanskih jela.

KORICA

U centru postoje čak tri lokacije popularne Korice, i to u Martićevoj, Preradovićevoj i Deželićevoj ulici, no, koju god da izaberete nećete pogriješiti. Ovdje peciva i kruh pripremaju s posebnom pažnjom i prema tradicionalnoj recepturi uz korištenje kulture divljeg kvasca starije od 40 godina.

image
PRESS
image
PRESS

BREAD CLUB

Kultura izrade kruha s prirodnih kvascem tipična je i za Bread Club ispred kojeg još uvijek vikendom možete vidjeti red. Croissant, cruffin, cookie, danish pastry, pain au chocolate samo su neki od njihovih bestsellera.

KUKURIKU ARTISAN

Ako se želite počastiti slasnim pecivom čija je izrada prava umjetnost, morate posjetiti Kukuriku artisan bakery na Savskoj ulici. Kukuriku u ponudi ima različite focaccie, baguette, pogače, kruhove, sendviče, quiche, brioche, croissante u raznim kombinacijama okusa, cookieje, cimet rolice, pain suisse...

KATA BRUNCH BAR

S Katinim bezglutenskim kruhom započela je priča o Kata Brunch baru u kojem se svakodnevno jedu domaća, svježe pripremljena jela. Tako uz dnevno svježe bezglutenske kruhova i peciva, možete probati i tapioka kuglice, zlevke te vrlo ukusne različite veganske i vegetarijanske sendviče s balansiranim sastojcima koji uključuju bogatstvo sjemenki i proteina.

KAVANA KAVKAZ

Nezaobilazna i sad već tradicionalna adresa za doručak ili brunch je Kavana Kavkaz. Očekuje vas prava rapsodija okusa u kajgani s lososom, benedikt jajima, američkim palačinkama, sendviču s avokadom ili domaćoj granoli s jogurtom. Sasvim poseban doručak za početak odličnog dana.

Linker
24. travanj 2024 13:07