Violinistica Ana Marija Šir, članica orkestra zagrebačkog HNK-a, ljeti gudalo rado zamijeni - kuhačom. Upravo iz njezine kuhinje stiže nam recept za savršenu salatu koja osvježava, daje energiju, a pritom broji tek nekoliko kalorija.
Kad temperature vani naglo porastu, svi se odmah bacimo u potragu za receptima koji su brzi, lagani, osvježavajući, ali i sa što manje kalorija. No postoji li bolji ljetni obrok od šarene salate koju možemo ponijeti sa sobom - na posao, plažu, piknik ili u njoj jednostavno uživati u hladu vlastitog balkona? Baš jednu takvu salatu za van, jednostavnu za pripremu, a bogatu okusima, s nama je podijelila violinistica Ana Marija Šir (40), inače članica orkestra zagrebačkog HNK-a i gudačkog kvarteta Wortex Strings.
Iako je glazba njezina prva ljubav, Ana Marija rado istražuje i u kuhinji. Nakon što je tijekom trudnoće otkrila makrobiotiku, njezina se prehrana znatno promijenila pa tako danas rado priprema jednostavna, sezonska jela za sebe i svoje dvoje djecu, kćer Alexandru i sina Ruslana. Upravo je ova salata jedan je od njihovih omiljenih ljetnih obroka, a recept za istu donosimo vam u nastavku.
Salata za van by Ana Marija Šir
Sastojci:
- cherry rajčice
- mini mozzarella
- feta sir
- orasi
- crne ili zelene masline
- nekoliko listova zelene salate po izboru
- maslinovo ulje
- sol i svježe mljeveni papar
Priprema: Feta sir narežite na kockice, rajčice prepolovite, listove salate usitnite. Sve sastojke stavite u staklenku s poklopcem - praktičnu za nošenje i posluživanje. Dodajte maslinovo ulje, posolite, popaprite i dobro protresite da se sve prožme. Po želji možete dodati i svježe začinsko bilje - bosiljak, origano ili nekoliko kapi limunova soka za dodatnu svježinu. Dobar tek!
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....