Ova salata ukusan je, a zdrav obrok

 VEDRAN PETEH/CROPIX
Zdravo i ukusno

Zagrebačka glazbenica otkrila nam je svoj ljetni favorit: Ovo brzo, jednostavno i ukusno jelo idealno je za vruće dane

Violinistica Ana Marija Šir, članica orkestra zagrebačkog HNK-a, ljeti gudalo rado zamijeni - kuhačom. Upravo iz njezine kuhinje stiže nam recept za savršenu salatu koja osvježava, daje energiju, a pritom broji tek nekoliko kalorija.

Violinistica Ana Marija Šir, članica orkestra zagrebačkog HNK-a, ljeti gudalo rado zamijeni - kuhačom. Upravo iz njezine kuhinje stiže nam recept za savršenu salatu koja osvježava, daje energiju, a pritom broji tek nekoliko kalorija.

Kad temperature vani naglo porastu, svi se odmah bacimo u potragu za receptima koji su brzi, lagani, osvježavajući, ali i sa što manje kalorija. No postoji li bolji ljetni obrok od šarene salate koju možemo ponijeti sa sobom - na posao, plažu, piknik ili u njoj jednostavno uživati u hladu vlastitog balkona? Baš jednu takvu salatu za van, jednostavnu za pripremu, a bogatu okusima, s nama je podijelila violinistica Ana Marija Šir (40), inače članica orkestra zagrebačkog HNK-a i gudačkog kvarteta Wortex Strings.

image

Ana Marija Šir podijelila je s nama recept za brzu i finu salatu

VEDRAN PETEH/CROPIX

Iako je glazba njezina prva ljubav, Ana Marija rado istražuje i u kuhinji. Nakon što je tijekom trudnoće otkrila makrobiotiku, njezina se prehrana znatno promijenila pa tako danas rado priprema jednostavna, sezonska jela za sebe i svoje dvoje djecu, kćer Alexandru i sina Ruslana. Upravo je ova salata jedan je od njihovih omiljenih ljetnih obroka, a recept za istu donosimo vam u nastavku.

Salata za van by Ana Marija Šir

Sastojci:

  • cherry rajčice
  • mini mozzarella
  • feta sir
  • orasi
  • crne ili zelene masline
  • nekoliko listova zelene salate po izboru
  • maslinovo ulje
  • sol i svježe mljeveni papar
image

Ova salata ukusan je, a zdrav obrok

VEDRAN PETEH/CROPIX

Priprema: Feta sir narežite na kockice, rajčice prepolovite, listove salate usitnite. Sve sastojke stavite u staklenku s poklopcem - praktičnu za nošenje i posluživanje. Dodajte maslinovo ulje, posolite, popaprite i dobro protresite da se sve prožme. Po želji možete dodati i svježe začinsko bilje - bosiljak, origano ili nekoliko kapi limunova soka za dodatnu svježinu. Dobar tek!

image
VEDRAN PETEH/CROPIX
05. prosinac 2025 12:21