Obožavat ćete ga!

Zdravo, a slasno! Luka Nižetić otkrio je recept za genijalan desert s kraljicama proljeća - jagodama

Kako utažiti želju za slatkim, a ne sabotirati trud i rad na dobroj formi, otkrio je glazbenik koji već niz godina gradi i uspješnu karijeru ugostitelja.

Naš poznati pjevač i ugostitelj Luka Nižetić, osim po dobrom glasu poznat je i po svojoj strasti prema zdravom životu. Od vježbanja do kuhanja zdrave hrane - što propagira i kroz pomno osmišljen jelovnik u svom resotranu Fabrika na Visu. Sada je Luka odlučio s pratiteljima podijeliti jedan prilično jednostavan, zdrav i ukusan recept za lagani desert. Kako utažiti želju za slatkim, a ne sabotirati trud i rad na dobroj formi - zna Nižetić.

Detaljne upute i fotografiju zamamnog deserta objavio je na Isntagramu, a glavne zvijezde njegovog jela su kraljice proljeća - jagode kao i iznimno zdrav skyr.

Čitajte i: Susret dva morska vuka iznad štednjaka: Nižetić i Pažanin pokazali što su to morske delicije

"Eto ti zdravi desert koji zadovoljava tvoju želju za slatkim, a da ne moraš nakon njega izmolit tri Oče naša i Zdravo Marijo! Uživaj i u slast!", poručio je Luka svojim pratiteljima uz detaljan recept za osvežavajuć i zdrav desert.

Sastojci:

  • 500 g Skyra
  • 2 jaja
  • 1 mahuna vanilije
  • 3 žlice agavinog sirupa
  • 1 limun
  • Jagode

Priprava

Mikserom zamuti dva jaja da budu lijepo pjenasta, naribaj koricu limuna, isjedi sok tog istog limuna, dodaj vaniliju, skyr i sve još lagano izmješaj! Krema je gotova, stavi je u hladnjak da se malo stisne. Za to vrijeme nareži jagode. Složi red jagoda, red kreme, red jagoda, red kreme i na kraju opet red jagoda. Stavi koji listić mente da pojača svježinu i zaokruži priču!

Čitajte i: Luka Nižetić kao ugostitelj: 'Sezona neće biti kao prijašnje, opstat će samo najkvalitetniji'

U svom restoranu koji se nalazi u Komiži, Luka mnogo pažnje posvećuje osmišljavanju zdravog, a ukusnog menija. Ono što uvijek ističe je da zdravi doručak ima posebno mjesto u njihovoj kuhinji.

"Teško mi je reći koje jelo mi je najdraže, ali ako moram izdvojiti onda bi to bio burger od kozica. Najveća satisfakcija svakom ugostitelju je kada je gost zadovoljan i još k tome ti pohvali jelo! Tada znaš da to što radiš ima smisla. Kreiranje jelovnika je moja obveza i svake godine nastojimo ga nadograditi pa ćemo tako uz bogate doručke koji su vrlo popularni među našim gostima ove godine uvesti i neka tradicionalna dalmatinska jela kao što je tinkglet od koke i pašta fažola", kazao je Luka u razgovoru za Gloria.hr u jeku priprema za prošlogodišnju sezonu.

Linker
19. travanj 2024 12:52