Gastro

Zvijezda ‘Života na vagi‘ sama je izmislila recept za veganske čvarke koji su ukusni kao pravi

Instruktorica fitnessa pridržava se prehrambenih navika koje je usvojila u showu ‘Život na vagi’ i izgubila 52 kile, a svoje maštovite recepte za zdrava jela objavljuje na mrežama na kojima najviše lajkova dobivaju - slatkiši.

Zagrebačka instruktorica fitnessa Mirna Posavec (29), koja svoje maštovite i zdrave recepte objavljuje na društvenim mrežama, javnost je zadivila tjelesnom transformacijom u četvrtoj sezoni showa “Život na vagi”. Pred kamerama je izgubila čak 52 kilograma, a zahvaljujući novim zdravim navikama ­redovitom vježbanju i balansiranoj prehrani ­kilograme nastavlja topiti.

Odakle vam recept za veganske čvarke?

- Izmislila sam ga, jer sam se željela pridružiti kampanji britanske udruge vegana koja je siječanj proglasila mjesecom veganske prehrane s ciljem da ljude potakne na čišćenje organizma nakon blagdana.

Kako se hranite?

- Uravnoteženo. Jedem sve, ništa nisam izbacila s jelovnika, čak ni slatko, niti kruh. Ali jako pazim na količinu. Prije bih uz televiziju smazala čokoladu od 300 grama, a to sad više ne dolazi u obzir: priuštim si kockicu, maksimalno dvije.

image
Mirna nakon sudjelovanja u televizijskom showu jako pazi na prehranu.
NEJA MARKIČEVIĆ/CROPIX

Koji vaši recepti dobivaju najviše lajkova na društvenim mrežama?

- Slatkiši, poput palačinki s proteinskim namazima, te oni koji su ljudima neobični ­ poput piletine panirane u kukuruznim pahuljicama.

Čime ćete se počasiti za 30. rođendan u ožujku?

- Mesnim lazanjama i tiramisuom.

image
Mirna Posavec, natjecateljica Života na vagi, pripremila je veganske čvarke.
NEJA MARKIČEVIĆ/CROPIX

Veganski čvarci s rižinim rezancima

SASTOJCI:

  • 500 g tofua
  • 3 žlice senfa
  • 3 žlice pasirane rajčice
  • 1 režanj češnjaka
  • sol, papar
  • kajenska paprika, origano
  • umak od soje


PRIPRAVA:

Tofu narezati na sitne kockice te naglo prepržiti u tavi sa senfom i začinima. Kad poprimi zlatnožutu boju, umiješati umak od soje i pasiranu rajčicu te maknuti s vatre. Poslužiti uz rižine rezance i salatu.


image
GLORIA

A tko ju je naučio kuhati, kome najradije kuha, što na tanjuru ne podnosi i što ju vodi kroz život doznajte u novom broju magazina Gloria!

Linker
18. travanj 2024 23:56