svi ga žele

Ivan Dečak oduševljen je s novom verzijom automobila koji je vozio: ‘Ovo je pravi space shuttle‘

Na predstavljanju nove Opel Mokke posebno je istaknuto kako je inženjerski tim uspio smanjiti masu za 120 kilograma u odnosu na prethodnu generaciju uz istovremeno povećanje čvrstoće karoserije, čime je postignuto da nova Mokka troši znatno manje, a puno je responzivnija, agilnija i zabavnija za vožnju.

"Vozio sam staru Mokku i ovo je vizualno potpuno novi auto, pravi space shuttle", otkrio je Ivan Dečak, frontmena rock grupe Vatra, svoje prve dojmove nakon što je u City Plazi u Zagrebu predstavljena nova Opel Mokka, najvažniji model njemačke marke ove godine.

image
Dečak se nije mogao odmah odlučiti koja mu je boja omiljena...
FOTOGRAFIJE: BORIS KOVACEV/CROPIX CROPIX

Dečak, koji je Opelov ambasador za Hrvatsku, nije skrivao oduševljenje poboljšanjima koje donosi novi model, poput Opel vizira, elegantnog dizajnerskog rješenja za prednji dio vozila kakvo će ubuduće imati i ostali modeli koji će izaći iz tvornice u Rüsselsheimu. Jednostavno objašnjeno, vizir elegantno u jedan element povezuje rešetku vozila, LED prednja svjetla i novodizajnirani znak s munjom poznat kao Opel Blitz.

image
Ljubitelji limenih ljubimaca sa zanimanjem su slušali sve o Opel Mokki u City Plazi Zagreb.
FOTOGRAFIJE: BORIS KOVACEV/CROPIX CROPIX
image
Opelova ambasadorica za Bosnu i Hercegovinu Džejla Glavović-Očuz...
FOTOGRAFIJE: BORIS KOVACEV/CROPIX CROPIX

S njim se složila i Džejla Glavović-Očuz, Opelova ambasadorica za Bosnu i Hercegovinu, kojoj se posebno svidjela unutrašnjost predstavljene Mokke kojom dominira Pure Panel - jasno strukturirana i razumljiva kontrolna ploča s dva široka zaslona.

"S novom smo Mokkom naizgled ponovno osmislili Opel. Ovdje u Rüsselsheimu konstruirali smo i razvili taj automobil od nule. Cijeli je tim radio s neviđenom strašću i golemom predanošću na uvođenju Opela u fantastičnu i uzbudljivu budućnost. Na početku primanja narudžbi nova Mokka dostupna je u benzinskoj i dizelskoj verziji, ali i kao posve električno vozilo, pa kupac može birati", rekao je glavni izvršni direktor Opela Michael Lohscheller.

image
Predstavljanje automobila Opel Mokka u City Plazi Zagreb.
FOTOGRAFIJE: BORIS KOVACEV/CROPIX CROPIX

Mokka dolazi sa živahnim i ekonomičnim benzinskim i dizelskim motorima snage od 74 kW (100 KS) do 96 kW (130 KS), a posebnost je i električna verzija Mokka-e. Električni motor proizvodi 100 kW (136 KS) uz 260 Nm vršnog okretnog momenta dostupnih iz stajanja. Vozači mogu birati između tri načina vožnje: Normal, Eco i Sport. S baterijom snage 50 kWh Opel Mokka-e ima čisti električni doseg do 324 kilometara prema WLTP-u. Opel nudi jamstvo za bateriju u trajanju osam godina / 160 000 km.

image
Predstavljanje automobila Opel Mokka u City Plaza izazvao je zanimanje...
FOTOGRAFIJE: BORIS KOVACEV/CROPIX CROPIX

Uz model dolaze inovativne tehnologije iz viših tržišnih segmenata, poput naprednog tempomata (ACC) i aktivnog pozicioniranja u traci. I u sustav svjetala integrirane su vodeće tehnologije u vidu prilagodljivih svjetala IntelliLux LED® Matrix koja ne zasljepljuju. Sastoje se od 14 elemenata, što je jedinstveno u Mokkinom tržišnom segmentu. Sve modelske varijante dolaze standardno s električnom parkirnom kočnicom i prepoznavanjem prometnih znakova. Dostupni su i stražnja kamera s pogledom pod kutom od 180 stupnjeva, automatska pomoć prilikom parkiranja, bočni čuvar i upozorenje na objekte u mrtvom kutu.

image
I djevojke su bile zainteresirane za detalje...
FOTOGRAFIJE: BORIS KOVACEV/CROPIX CROPIX

Kako su istaknuli iz Opela, nova Mokka može se naručiti odmah po privlačnoj početnoj cijeni od 135.000 kuna. Cijena električne Mokka-e polazi od 231.300 kuna, a uz primjenu lokalnih poticaja cijena može biti i niža iznositi umjerenih 161.300 kuna.

Linker
23. travanj 2024 19:25