STEWART COOK/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA
Njima se sviđa

Čudnovata i prenakićena: Njujorška kuća Lily Allen i Davida Harboura sve je samo ne obična

Glazbenica i glumac žive u kući u Brooklynu koju su nedavno preuredili uz pomoć dizajnera i arhitekta, vrata su otvorili za Architectural Digest.

Glazbenica i glumac žive u kući u Brooklynu koju su nedavno preuredili uz pomoć dizajnera i arhitekta, vrata su otvorili za Architectural Digest.

Lily Allen i David Harbour pokazali su svoj luksuzni dom koji su upravo renovirali. Njihova kuća u Brooklynu u najmanju je ruku čudna i na svoj način predivna. U uređenju su im pomogli dizajner Billy Cotton iz studija AD100 i arhitekt Ben Bischoff iz studija MADE. Britanska pjevačica i američki glumac vrata svog doma otvorili su za Architectural Digest te detaljno ispričali sve o uređenju prostorija, od prostrane kuhinje inspirirane filmom "Kum", medijske sobe potpuno tapecirane tigrastim printom, raskošnih cvjetnih spavaćih soba ili dekadentne kupaonice.

Na donjem katu par je uredio luckastu medijsku sobu, koja uz crni kamin i veliki televizor, ima tepihe s printom tigra, a isti dezen nalazi se i na ogromnom kauču.

"Ovo je divlje, to je smislila moja žena", kazao je David.

Lily je dodala da je soba opuštajuća te da u njoj gledaju filmove i TV, a iz sobe se izlazi u dvorište u kojem se nalazi sauna i hladni bazen. Koliko god boja i različitih uzoraka spojili kroz tapecirung, tepihe, zavjese i tapete, svaki od njih ima tematsku cjelinu. Spavaća soba uređena je u ružičastim tonovima, a iznad kreveta imaju veliki goblen ružičastih flamingosa.

Dnevna soba, koju još i nazivaju vrtnom sobom, možda bi nekome bila previše eklektična, no gotovo svaki komad u njoj je s potpisom. Zeleni tonovi prevladavaju i na stropu i štukaturama, sa stropa visi engleski luster iz 19. stoljeća, stolić potpisuje Pier Luigi Colli, a centralnu poziciju zauzima sofa s dvije strane, rađena po narudžbi, presvučena zelenim baršunom Pierre Frey. Zavjese potpisuje Prelle, a tapete Zuber.

Jedna od najimpresivnijih prostorija je luksuzna i predimenzionirana kuhinja, koju je dizajnirao David imajući na umu kultni film "Kum". "Tema je Italija, a malo se bazira na serijalu o Kumu. Ovaj kvart u Brooklynu je staro talijansko naselje i svidjela nam se ideja da unesemo tu estetiku", kazao je David.

I Lily je imala svoju ideju oko kuhinje. "Moj prioritet za ovu prostoriju je bio da se svjetlo odbija od zidova. Ona se čini vrlo luksuznom, toplom i funkcionalnom", kazala je pjevačica. U svojim prijašnjim objavama na Instagramu glazbenica je pokazala da se velika i raskošna kuhinja itekako koristi.

Kuhinja ima svijetle ormariće i predimenzionirani otok, oko kojeg je navučena karirana zavjesa. U istom tonu s crveno-bijelim kvadratićima uređene su i stolice i klupa za sjedenje. I u kuhinji sa stropa visi veliki kristalni luster.

Najdekadentnija je možda kupaonica, koja nije samo to, nego je zamišljena i kao mini boravak. Da ne postoji ogromna kada uz zid, ni po čemu se ne bi moglo reći da je riječ o kupaonici. Tepih na podu, tapete na zidovima, luster, kredenci, fotelje i zavjese, lažni kamin, ostatak prostorije izgleda poput nakićene sobe iz nekih davnih dana.

Linker
26. travanj 2024 16:52