Iz muzeja iluzija

Hrvatski proizvod koji osvaja svijet: Beskonačno ogledalo sada možete imati i kod kuće

Infinity Mirror Pendant novi je proizvod optičke iluzije, predstavljen u Kopenhagenu, a potpuno dolazi iz Hrvatske. Dostupan će biti i u Zagrebu u ograničenim količinama.

Dvije hrvatske tvrtke, Muzej Iluzija i CircuitMess predstavili su novi proizvod "Infinity Mirror Pendant" inspiriran eksponatom beskonačnog ogledala koje se nalazi u Muzejima Iluzija diljem svijeta. Novi proizvod je predstavljen na svečanom otvorenju novog Muzeja Iluzija u Kopenhagenu, a kao i svi eksponati Muzeja Iluzija i edukativne igračke CircuitMessa, proizveden je u potpunosti u Hrvatskoj.

image
PRESS

Proizvod Beskonačno ogledalo optička je iluzija koja refleksijom stvara privid beskonačne dubine i svjetla. Također je privjesak za ogrlicu koji u potpunosti funkcionira kao minijaturna verzija iluzionističkog eksponata, uz dodatne mogućnosti tehničkog prilagođavanja izgleda privjeska po vlastitim željama.

“Suradnja se ostvarila jednostavno organski, a s obzirom da su svi suradnici na ovom projektu mladi ljudi, lako smo pronalazili zajednički jezik i dogovarali što želimo od proizvoda. Htjeli smo omogućiti posjetiteljima Muzeja mogućnost da jednu od iluzija ponesu doma i nauče kako funkcionira tehnologija koja čini tu iluziju mogućom. Mi smo tu još dodali mogućnost personalizacije funkcionalnosti samog proizvoda, kako je praksa i u našim ostalim proizvodima. Nama je naravno veoma drago što smo se uspjeli spojiti kao dvije hrvatske tvrtke koje vrlo uspješno posluju ne samo u Hrvatskoj, nego i u svijetu", poručio je direktor CircuitMessa, Albert Gajšak.

image
PRESS

Ovaj zajednički proizvod predstavlja spoj najboljih elemenata obiju tvrtki, a s obzirom da je misija Muzeja iluzija da putem zanimljivih i maštovitih eksponata pouči posjetitelje o znanosti iza iluzije, posve je jasno zašto bi ušli u suradnju s drugom domaćom tehnološkom i edukacijskom tvrtkom. Ovo sinergično partnerstvo ojačali su hrvatski korijeni obje firme, interes prema tehnologiji, a najviše želja za proširenjem STEM edukacije svih naraštaja, posebice djece.

“​​Učenje kroz zabavu naša je premisa, i svakim novim Muzejem Iluzija potvrđujemo da je ono u svijetu sjajno prihvaćeno. Otvorenje Muzeja Iluzija u Kopenhagenu omogućuje posjetiteljima još jedne europske metropole da kroz fascinantne eksponate upoznaju originalni hrvatski koncept i nauče nešto novo, a sada imaju priliku i ponijeti jednu takvu iluziju doma. Kopenhagen prati i jedna velika novost, a to je mogućnost posjete dosad najvećem muzejskom shopu s novim konceptom i najvećim asortimanom. Zato nam je posebno drago da je suradnja s ekipom iz CircuitMessa imala svoju premijeru baš tamo“​​, izjavio je Teo Širola, direktor Metamorfoze, hrvatske tvrtke sa sjedištem u Zagrebu koja je vlasnik franšize i upravlja globalnom mrežom Muzeja Iluzija.

image
PRESS

Uz zajednički proizvod, Muzej iluzija i CircuitMess neumorno rade na ostalim samostalnim projektima. Novootvoreni Muzej Iluzija u Kopenhagenu najveći je Muzej Iluzija u Europi, koji se proteže na 1.200 četvornih metara i svojim posjetiteljima osigurava više od 70 uzbudljivih i vrlo atraktivnih eksponata. Trenutno planiraju otvaranja novih Muzeja Iluzija, među kojima su i ona u Clevelandu, Seattleu i Manchesteru, a do sada se tvrtka Metamorfoza može pohvaliti s 50 lokacija privatnih muzeja diljem svijeta.

image
PRESS

CircuitMess je lansirao liniju pametnih igračaka u trgovačke centre diljem Hrvatske te trenutno rade na daljnjoj distribuciji proizvoda u trgovine diljem Europe i svijeta, uz posljednju Kickstarter kampanju za NASA Perseverance Space Rover koja se srušila rekorde krajem prošle godine.

“Infinity Mirror Pendant” u Hrvatskoj će biti ekskluzivno dostupan u Muzeju Iluzija Zagreb, u Ilici 72, ali u ograničenim količinama.

image
PRESS
Linker
18. travanj 2024 23:33