Nordijska estetika

IKEA ima novu kolekciju namještaja prepunu zabavnih uzoraka

Ograničena kolekcija eklektičnog dizajna sastoji se od 26 proizvoda sa živopisnim uzorcima, u rasponu od namještaja, preko stakla, do tekstila.

Razigrane boje, motivi prirode i zanimljivi oblici dio su nove kolekcije namještaja i dekoracija za dom koju je predstavila švedska kuća IKEA, u suradnji s finskom dizajnerskom tvrtkom Marimekko. Kolekcija nosi ime BASTUA, a inspirirana je nordijskom prirodom, wellnessom i ritualima samonjege.

image

Fotografije: Promo

PROMO

Kolekcija se ističe odvažnim uzorcima koji odražavaju prirodu i okoliš saune, a ovo je prvi put da Marimekko dizajnira posebne uzorke za suradnju s drugim brendom. Misija Marimekka je osnažiti ljude da budu sretni takvi kakvi jesu i unijeti radost u njihov svakodnevni život uz pomoć odvažnih uzoraka i boja, pa je jedan od motiva u kolekciji inspiriran velikim, ukrasnim lišćem rabarbare koja ponekad raste pored zgrada sa saunama u Finskoj, a prikazan je na mnogim novim predmetima, uključujući torbu FRAKTA.

image

Fotografije: Promo

PROMO

Rituali samonjege i nordijska sauna bili su izvorište kolekcije, a osmišljena je jednako za uživanje uz jezero tijekom toplih ljetnih mjeseci, kao i za opuštanje uz svoje omiljene rituale samonjege nakon dugog dana. Kolekcija se sastoji od raznih predmeta, od namještaja, stakla i tekstila sa živopisnim uzorcima. Ogrtači, ručnici i kanta za saunu predmeti su koji bi se tradicionalno koristili za uživanje u sauni, dok se ostale može koristiti prije ili nakon rituala saune - bilo da se radi o uživanju u laganom obroku, ležanju na mekanom jastučiću koji doprinosi osjećaju ugode, ili stvaranju mirnije atmosfere sa svijećama BASTUA koje su prožete aromama bazge, rabarbare i slatke vanilije.

image

Fotografije: Promo

PROMO
image

Fotografije: Promo

PROMO

Dio suradnje su i predmeti inspirirani nordijskim dizajnom namještaja - klasični pomoćni stolić upotpunjen raznovrsnim i koordiniranim pladnjevima te staklenim posuđem omogućuje da svojim svakodnevnim radnjama dodate iskru nordijskog užitka. Kolekcija BASTUA u prodaju stiže tijekom ožujka 2023!

Linker
27. veljača 2024 12:25