Dobra hrana i dobro društvo osnovni su sastojci nezaboravne novogodišnje večere, a da bi se postigao onaj wow efekt među gostima, važan je i - atraktivno dekoriran stol. Zamolili smo Dražanu Paladin Pavelić i Ivu Žibrat, vlasnice kreativnog studija Eventastic, specijaliziranog za organizaciju vjenčanja i drugih svečanih evenata, da za Gloria Delicije kreiraju svečani stol koji će odskakati od tradicionalnog uređenja i impresionirati uzvanike.
Rezultat je spektakularan - dočekala nas je razigrana party scenografija s diskokuglama i atraktivnim lusterima napravljenim od srebrnih lamela - svojevrsna oda blještavoj klupskoj estetici 70-ih i 80- ih godina prošlog stoljeća. I girlandu zimzelena, postavljenu na sredinu stola, krase minijaturne diskokugle, a kao kontrast srebrnim detaljima odabrale su elegantan crni stolnjak i crne tanjure.
Ubruse u tanjurima svezale su elegantnom crnom satenskom mašnom, u koju su ubacile grančice bora, čempresa i pinusa, a pokraj stola minimalistički okitile nekoliko borova - lampicama i srebrnim lamelama. Od lamela su kreirale i atraktivne lustere koje su objesile iznad svečanog stola, a detalj koji će sve oduševiti svakako su i kartice s duhovitim informacijama o svakom od uzvanika.
Kako raspiriti zabavnu komunikaciju na večeri?
Duhovite i zanimljive opaske o uzvanicima, koje ćete postaviti pokraj svakog tanjura, nasmijat će sve uzvanike i potaknuti međusobnu komunikaciju, što je pogotovo dobrodošlo ako je riječ o grupi ljudi koja se ne poznaje predobro. "Mak obožava horor filmove" ili "Marta se u slobodno vrijeme bavi tarotom" bit će dovoljan detalj da gosti koji sjede jedno pokraj drugog imaju o čemu čavrljati do kraja večeri.
Božićni koktel s medenjacima
Sastojci:
- 1 mjerica likera od peperminta ili mente
- 1 mjerica kremastog Irish likera
- pola čaše drobljenog leda
Priprema:
Sve staviti u blender i dobro promiješati. Rub čaše namazati s par kapi limuna i umočiti u šećer da imitira led ili stavite mljeveni kokos za doživljaj snijega. Za dekoraciju ubaciti jedan cimet štapić ili medenjak pažljivo urezati i zataknuti za rub čaše.