Adventski vijenac

 SANJA MIJAC
jednostavno divni

Pronašli smo najčarobnije adventske vijence s hrvatskim potpisom

Osim toga što su nas osvojili na prvi pogled, ovi predivni vjenčići s hrvatskim su potpisom zbog čega ih samo još više volimo. Možete ih naručiti odmah i u njima uživati u odbrojavanju do Božića.

Osim toga što su nas osvojili na prvi pogled, ovi predivni vjenčići s hrvatskim su potpisom zbog čega ih samo još više volimo. Možete ih naručiti odmah i u njima uživati u odbrojavanju do Božića.

S obzirom na to da uskoro stiže prva adventska nedjelja vrijeme je i da upalimo prvu svjećicu na našem adventskom vijencu. Bez imalo sumnje, blagdansko je razdoblje mnogima najljepše i najposebnije vrijeme u godini rezervirano za druženja s najmilijima. Osim toga, to je i doba godine kada svoje domove volimo ukrasiti blagdanskim detaljima i ukrasima, a adventski vjenčići definitivno su jedni od njih.

Naime, upravo je adventski vijenac neizostavni božićni detalj, kao i savršena dekoracija koja će našem domu i stolu dati blagdanski ugođaj kojem većina teži. Na samom početku vijenac se izrađivao prvenstveno od zimzelenih grana koje predstavljaju simbol nade i vječnog života, a danas postoji mnogo različitih varijacija na temu, odnosno materijala od kojih je moguće izraditi vijenac.

Ove su godine posebno popularni vjenčići koji pršte različitim bojama te tako privlače pažnju već na prvi pogled. Takav je model osmislila i zadarska flower artistica Đina Panjol, osnivačica brenda Lollobrigida art, čiji su adventski vijenci lepršavi, šareni te će se savršeno uklopiti u vaš dom ako niste ljubitelj neutralnih boja.

Nijedan Advent ne može proći bez Saše Šekoranje i njegovih fenomenalnih dekoracija koje nas uvijek ostave bez daha. Ove su godine njegovi adventski vjenčići također bogati bojama i zanimljivim ukrasima. Posebno nas je oduševio ovaj aranžman napravljen od grančica asparagusa umočenih u vosak, dehidrirane ruže i svijeća u različitim nijansama ružičaste.

Isto tako, oduševili su nas i adventski vjenčići Tulip Studija iza kojeg stoji cvjećarka i aranžerka Lana Bašić koja izrađuje cvjetne bukete, aranžmane, vjenčane dekoracije, aranžmane za evente i posebne prilike te mnoge druge kreativne kreacije poput adventskih vijenaca. Ove su godine u fokusu bijela, zlatna, crvena ili champagne/ružičasta boja, a izrađuju se po mjeri pa možemo birati između visokih ili niskih svijeća.

Za sve one koji su više naklonjeni tradiciji i najviše vole crvenu boju jer ih upravo ona podsjeća na nadolazeće blagdane, tu je a_k_flowers koji nas je oduševio ovim divnim adventskim vjenčićem s ukrasima od čempresa i visokim svijećama s natpisom.

Miss Guidashian još je jedan od onih koji su nas oduševili svojim vjenčićima. Visoke crvene svijeće i zimzeleneni detalji s bijelim posipom koji ostavlja dojam snježnih pahulja, odličan je izbor za sve one koji žele nešto osvježavajuće ovog Adventa, ali se svejedno ne žele odmaknuti od tradicije. Bez obzira na to koji od sljedećih vrsta adventskog vijenca odabrali, možete biti sigurni da nećete pogriješiti.

Tu je i uvijek prekrasna kolekcija domaćeg cvjetnog dizajnera Marka Pollaka koji stoji iza cvjećarnice Pollak Flowers te nas i ove godine ponovno uranja u ideju ekskluzivnih blagdanskih izdanja. Prepoznatljiva blagdanska crvena boja ovog je puta u fokusu, a izgleda predivno. Posebno se ističu i neobično zaobljene svijeće koje odudaraju od klasike, ali su i dalje savršene za božićno razdoblje koje je pred nama.

Online trgovina Tvoje.hr u svojoj ponudi ima adventske vjenčiće napravljene u potpunosti od mahovine i suhog cvijeća na podlozi od biorazgradive spužve s božićnim ručno rađenim ukrasima danskog brenda Madam Stoltz i sa svijećama nizozemskog sustainable brenda Original home koje su napravljene od kokosovog ulja, a nas su osvojili na prvi pogled.

Linker
27. travanj 2024 04:32