‘OBJETS‘

Slavlje mediteranskog hedonizma: Jacquemus predstavio svoju prvu kolekciju namještaja

Uz liniju namještaja kojom je odao počast slavnoj Gae Aulenti, Jacquemus je dizajnirao i capsule kolekciju koja sadrži raznovrsne kućanske predmete poput vaza, tanjura i pladnjeva.

Otkako je kao 20-godišnjak 2010. zakoračio u svijet luksuzne mode, francuski modni dizajner Simon Porte Jacquemus nije propuštao priliku da iskaže svoju strast prema uređenju prostora i mediteranskom hedonizmu. Modne revije brenda Jacquemus redovito su popraćene pomno osmišljenom živopisnom scenografijom (sjetimo se, primjerice, piste u polju lavande u Valensoleu!) i čini se kako je bilo samo pitanje vremena kada će se ovaj svestrani umjetnik okušati i u dizajnu interijera.

image

Jacquemus home

JACQUEMUS.COM

U suradnji s talijanskom tvrtkom Exteta, Jacquemus je ovoga tjedna lansirao svoju prvu kolekciju namještaja pod nazivom Objets, koja donosi redizajnirane verzije klasičnog vanjskog namještaja "Locus Solus" slavne arhitektice i dizajnerice interijera Gae Aulenti, izvorno dizajniranog 1964. godine.

image

Jacquemus home

JACQUEMUS.COM

“Suradnja s Extetom došla je prirodno i spontano. Oduvijek sam sanjao o razvoju linije namještaja... Veliki sam obožavatelj dizajnerskih stolaca i godinama sam skupljao vintage stolce Gae Aulenti, otkako sam ih vidio u filmu "La Piscine" Jacquesa Deraya. Htio sam dodati Jacquemus ‘štih‘ stolici, sa žutom prugastom tkaninom inspiriranom madracima i suncobranima za plažu iz 80-ih”, otkrio je Simon.

U kolekciji je predstavio četiri različita komada, uključujući stolicu "Locus Solus" prljavo bijele strukture sa žute prugastom tkaninom te pripadajuću “Locus Solus” fotelju i ležaljku. Također, uz liniju namještaja kojom odaje počast Gae Aulenti, Jacquemus je dizajnirao i istoimenu capsule kolekciju, osmišljanu kao nastavak njegove kolekcije "Le Raphia", koja sadrži raznovrsne kućanske predmete poput vaza, tanjura i pladnjeva u zemljanim tonovima, kao i privjeske za ključeve i ukosnice s cvjetnim motivima. Dizajner je također pripremio i izbor fotografija i knjiga koje su inspirirale kolekciju, uključujući rijedak portret Pabla Picassa i vintage knjige poput onih Davida Hockneya, Claudea Norija i drugih. Kolekcija je ekskluzivno dostupna na službenoj stranici brenda Jacquemus i u njihovoj trgovini na Avenue Montaigne u Parizu.

Linker
23. travanj 2024 11:53