kuća na obali

Zavirite u luksuznu tradicionalnu kamenu vilu na otoku Lopudu

Pogled koji osvaja i neophodan mir daje nam ovaj magičan prostor na jednom od najljepših Elafitskih otoka.

Villa je vlasništvo obitelji Besedić, para iseljenika s hrvatskim korijenima koji su ostvarili svoj san o posjedovanju kamene kuće na hrvatskoj obali Jadranskog mora. Kuću koja datira iz 17. stoljeća u potpunosti su renovirali prema vlastitim zamislima i pretvorili u vilu za luksuzni odmor.

image

Privatna arhiva

Privatna arhiva

Opremili su je modernim namještajem u kombinaciji s obnovljenim starim komadima te kao ukrase ostavili dijelove kuće u izvornom obliku poput boje na kamenim gredama, originalnim pilom (starinskim sudoperom), obnovljenih masivnih drvenih vrata te napravili savršen spoj starog dalmatinskog stila s modernom udobnošću i tehnološkim, danas neophodnim, pomagalima.

image
Privatna arhiva

Villa Lopud omogućava ugodan hedonistički boravak kako vlasnicima tako i svim gostima koji je unajme. Kvaliteta, jedinstvenost, privatnost, niz je dug. Najveću prednost predstavlja položaj na uzvisini s koje Villa dominira nad Lopudom i pruža odvojenost, privatnost, tišinu, a istovremeno osjećaj nadzora nad cijelim prizorom koji se pruža podno kuće. Do vile vodi dvjestotinjak stepenica ili šumski put koji pristup čine posebnim i stvaraju osjećaj izoliranosti. Budući da u blizini nema drugih kuća, ključna atrakcija ove nekretnine je njezina intimnost i prekrasan pogled.

image
Privatna arhiva
image
Privatna arhiva
image
Privatna arhiva
image
Privatna arhiva
image
Privatna arhiva

Cijelo imanje Ville Lopud sastoji se od 220 m2 unutarnjeg prostora plus 300 m2 terasa koje okružuju vilu i pružaju nevjerojatne poglede prema mjestu Lopud, otvorenom moru, izlascima i zalascima sunca. Doslovno svatko može pronaći nešto za sebe. Čak i oni koji mir i odmor pronalaze boravkom na terasi iza vile koja pruža pogled na park koji nadvisuje vilu sa stražnje strane i pruža "zeleni pogled" na stabla maslina, murve, smokve, čemprese, juke.

image
Privatna arhiva
image
Privatna arhiva

Sama vila kapaciteta je 10 osoba i sastoji se od pet soba smještenih na ukupno tri etaže. U prizemlju se nalazi ulazni prostor te dvije spavaće sobe s kupaonama. Iz prizemlja stepenice vode na kat i u suteren. Na katu se nalazi jedna soba s velikim bračnim krevetom i kupaonom, te dvije sobe koje dijele kupaonicu.

image
Privatna arhiva
image
Privatna arhiva

Iz prizemlja stepenicama se spuštamo do položajem izvrsno odabrane blagovaonice, velike potpuno opremljene kuhinje, toaleta i velikog dnevnog boravka s kojeg se izlazi na terasu s jednim od najljepših pogleda. Dok doručkujete ili ručate pogledom istražujete Lopud, uvalu, pristajanje brodova, izlazak sunca.

image
Privatna arhiva

Pored Ville nalazi se terasa koju gosti nazivaju „viewpoint“. Pogled je nestvaran i iz ugodnih naslonjača jednostavno možete uživati kako u dnevnom pogledu tako i u noćnom koje zbog nezagađenosti svjetlom otvara pogled na prekrasno zvjezdano nebo. I naravno kakva bi to vila bila bez bazena s pogledom koji je idealna zamjena za more ako vam se ne da spuštati stepenicama.

image
Privatna arhiva
image
Privatna arhiva
image
Privatna arhiva
image
Privatna arhiva

Iako je kuća renovirana u tradicionalnom stilu uz upotrebu starih materijala drva i kamena (nema PVC prozora, vrata ili sl.) u današnje vrijeme nužno je bilo implementirati i moderne pogodnosti poput klima uređaja, podnog grijanja. satelitske televizije, brzog interneta...

Linker
05. rujan 2023 16:12