Povratak normalnog

Jarun ponovno postaje glazbena meka: Zagrebačko ‘more‘ vrvi atraktivnim koncertima i festivalima

Jarunsko jezero svojim bogatim sadržajima i kapacitetima uskoro će postati glazbena meka. Donosimo neke od programa koje će se tijekom ljeta održavati na zagrebačkom ‘moru‘.

Ponovno se vratilo vrijeme za koncerte i zabavu koja nam je svima nedostajala. Jarunsko jezero svojim bogatim sadržajima i velikim kapacitetima nakon godinu dana stanke ponovno će 'udomiti' brojna događanja, neke od najvećih domaćih i regionalnih zvijezda i umjetnika nastupat će u blizini Jarunskog jezera - na nekom od festivala koji se pripremaju na Otoku mladosti ili na terasi legendarnog kluba Aquarius.

Koncerti u Aquariusu

Legendarni klub na Jarunskom jezeru također oživljava svoju glazbenu aktivnost. Nakon već nekoliko održanih koncerata, u skladu s propisanim epidemiološkim uvjetima, najavili su još nekoliko glazbenih poslastica.

Tamara Obrovac Transhistria quartet održat će se u četvrtak 24. lipnja s početkom u 20 sati. Tamara Obrovac i njena Transhistria ekipa u sastavu Kruno Levačić, Žiga Golob i Uroš Rakovec svoju će koncertnu publiku bez puno pitanja i objašnjenja povuć’ za sobom na jedinstveno, magično glazbeno putovanje Istrom i Mediteranom. Ovaj vrhunski kvartet pozna je po nevjerojatnoj alkemiji te gotovo telepatskom, međusobnom razumijevanju. Njihovi su nastupi prožeti spontanošću, improvizacijama, humorom i snažnom komunikacijom, a Tamarin je glas jednako efektan u pjevanju kao i vokalizama kada postaje dodatni instrument.

image
Tamara Obrovac u Aquariusu
PRess

Čitajte i: Tamara Obrovac donosi magične zvukove Istre u Zagreb: Nastup uz zagrebačko more za publiku željnu jazza

Koncert Tamara Obrovac Transhistria quartet održat će se kroz spomenut akciju “Jer svirati se mora”, početak događanja zakazan je za 20 sati kada će se otvoriti vrata kluba. Ulaznice se mogu nabaviti u sustavu Entrio.hr.

Alejuandro Bunedija i njegov prateći bend Sinovi, u petak 25. lipnja, pripremaju koncertnu poslasticu na terasi zagrebačkog kluba Aquarius, kojom će promovirati hvaljeni aktualni album "Škrinja"! Album Alejuandra Buendije, iza kojeg stoji Saša Antić iz TBF-a, glazbena je kritika proglasila "soundtrackom" pandemije, no sasvim sigurno on je puno više od toga. Pošlog je vikenda ovjenčan Porinom za najbolji hip-hop album, istu nagradu dobio je i na posljednjem izdanju nagrade Rock&Off, te se našao na visokom drugom mjestu u izboru za najbolji album protekle godine po glasovima članova Regonalne udruge nezavisnih diskografa – RUNDA.

image
Alejuandro Bunedija
PRESS

Sada je konačno došlo vrijeme da uživo čujemo 'Dešperada', 'Čepić', 'Gang bang 2020', 'Kornjaču' i druge bisere iz Buendijine "Škrinje", uz live svirku Sinova i pokojeg gosta iznenađenja.

Koncert će se održati na otvorenoj terasi kluba Aquarius s predivnim pogledom na Jarunsko jezero, a u prodaju je od danas u sustavu Entrio, zbog epidemioloških ograničenja, pušteno svega 300 ulaznica (barski stol-stajanje). Prvih 50 najbržih fanova ulaznicu će kupiti po 90 kuna, redovna cijena je 100 kuna, a ukoliko ih ostane na dan koncerta, cijena će biti 120 kuna.

Čitajte i: Saša Antić u intervjuu otkriva: ‘Nije bilo svirki ni prihoda, ali imao sam neku ušteđevinu pa se izguralo‘

Omiljena zagrebačka grupa Pavel napokon će zasvirati uživo u klubu Aquarius 2. srpnja. Publici će predstaviti pjesme s novog albuma Ennui koji je ovjenčan glazbenom nagradom Porin za album godine te za najbolji pop album! Osim u ove dvije prestižne kategorije, Pavel su osvojili Porin za najbolju vokalnu suradnju za pjesmu Ne daj na nas i za naslovnicu albuma te postali apsolutni pobjednici ovogodišnje dodjele Porina. Najavljeni koncert u Aquariusu 2.7. bit će ujedno i dugoočekivana koncertna promocija albuma te proslava upravo osvojenih Porina!

image
Pavel u Aquariusu 2. srpnja
PRESS

Koncert će se održati na otvorenoj terasi s pogledom na Jarunsko jezero, a prodaju je pušteno 300 ulaznica putem sustava Eventim.hr. Prvih 50 kupaca ulaznicu će moći kupiti po cijeni od 90 kuna, redovna cijena ulaznice je 100 kuna, a ako ih ostane na dan koncerta, cijena će biti 120 kuna. U slučaju popuštanja mjera do koncerta u prodaju će biti puštene dodatne ulaznice. Koncert nije sjedeći.

Čitajte i: Ovo je rijetko mjesto u Zagrebu gdje publika može čuti strane glazbenike: Najavljeno čak 17 koncerata inozemnih izvođača

We Love Sound Festival

Nakon više od godinu dana We Love Sound open air festival vraća se na zagrebački Jarun. Jedan od najboljih i najljepših hrvatskih festivala elektroničke glazbe najavljuje svoje četvrto izdanje koje će se održati trećeg vikenda u rujnu (18. rujna 2021.). Festival se održava uz podršku Grada Zagreba i Turističke zajednice.

“Ovogodišnji Festival bit će po mnogočemu poseban. Imat ćemo dvije pozornice, puno više izvođača, odličan line up i vrhunsku produkciju što će zasigurno razveseliti i privući staru ali i brojnu novu publiku. Četvrto izdanje Festivala zbog epidemioloških mjera nažalost nismo mogli održati u lipnju stoga smo ga prebacili na treći vikend rujna te vjerujemo da će to biti vrhunski događaj koji će Zagreb imati nakon dugo vremena.”- ističe orgaizator Festivala Dalibor Oliver Zjačić te dodaje: “Festival promoviramo i u inozemstvu stoga očekujemo goste iz brojnih zemalja te samim time Zagreb postavljamo visoko na ljestvicu najpoželjnijih vikend destinacija.”

Na We Love Soundu proteklih su godina nastupile vodeće zvijezde elektroničke glazbe kao što su The Martinez Brothers, Ricardo Villalobos, Sonja Moonear, Seth Troxler te mnogi drugi. Festival je privukao brojne posjetitelje iz europskih zemalja, a nezaboravnu atmosferu i doživljaj prenijeli su europski i regionalni mediji. Iz godine u godinu interes za Festival postaje sve veći te samim time polako ali sigurno u Zagrebu stvara tradiciju vikend turizma uz glazbenu avanturu za pamćenje.

“Jako se veselim We Love Soundu i konačnom početku glazbenih događanja. Želim razveseliti i rasplesati ljude. Vrijeme pandemije iskoristio sam za rad na sebi te na nekim novim projektima, a sada se veselim ponovnim druženjima i povratku normalnog života.”- izjavio je hrvatski DJ Andrea Ljekaj koji na festivalu nastupa od prve godine.

Ususret festivalu, organizatori žele zagrijati Zagrepčane, zato će organizirati glazbena događanja jednom mjesečno sve do početka festivala, od lipnja do rujna 'mini' eventi održavat će se u novom gradskom prostoru - Hali. “Prostor je koncipiran u dva dijela, unutarnji i vanjski. Unutarnji dio trenutno je u fazi obnove dok smo u vanjski dio na otprilike 3500 kvadratnih metara pripremili za odličan program s velikom i malom pozornicom, gastro ponudom, pićem i vrhunskom glazbom. U narednom razdoblju očekuje nas odličan i bogat koncertni program u kojem ćemo zajedno uživati.” – istaknuo je predstavnik Hale Zvonimir Lugarić te zaključio: “Sretni smo što će HALA narednih mjeseci ugostiti We Love Sound glazbena događanja i sigurni smo da će ovo biti jako dobra i kvalitetna suradnja."

Čitajte i: J. R. August otvorio novi epicentar kulture u Zagrebu: Za vrijeme svirke osvojio i dva Porina

Jarun Open 2021.

Nakon više od godinu dana velike pauze u kojoj su sva društvena događanja stavljena na čekanje, zagrebački Jarun postaje mjesto zabave. Točnije, Otok hrvatske mladeži na Jarunu, bit će pozornica na koju će se popeti mnoga poznata glazbena imena poput Severine, Maje Šuput, Mladena Grdovića, Bajage i Instruktora, Jale Brata i Bube Corellija, Saše Matića i brojnih drugih.

image
Severina nastupa 26. lipnja uz Mladena Grdovića
PRESS

25. lipnja rezerviran je za Jalu Brata i Bubu Corellija, 26. lipnja za Severinu i Mladena Grdovića, Maja Šuput i Saša Matić pjevaju 2. srpnja, a 3. srpnja se na pozornicu penju Relja i Senidah. Bajaga i Instruktori zabavljat će publiku 9. srpnja, dok 10. srpnja na pozornicu stižu Halid Bešlić i Željko Bebek.

Broj ulaznica je ograničen i sve će se održati uz poštivanje epidemioloških mjera, što znači samo jedno - po svoje ulaznice morat ćete požuriti ako biste zajedno s društvom željeli uživati u najdražim pjesmama omiljenih izvođača. Ulaznice možete kupiti putem Entrio sustava.

Linker
19. travanj 2024 04:24