MARK GREENBERG/ZUMA PRESS/SPLASH/PROFIMEDIA
Nove beba na otoku bogatih

Karipska oaza milijardera Sir Richarda Bransona utočište je za egzotične životinje

Oduševljen sam što s vama mogu podijeliti vijest da su na našem otoku Necker rođene prve dvije bebe Aldabreske divovske kornjače, rekao je britanski milijarder.

Oduševljen sam što s vama mogu podijeliti vijest da su na našem otoku Necker rođene prve dvije bebe Aldabreske divovske kornjače, rekao je britanski milijarder.

Karipski Necker Island, privatna oaza britanskog milijardera Sir Richarda Bransona, vlasnika multinacionalne kompanije Virgin, ljetno je odredište mnogih bogatih i slavnih, no ničiji dolazak kod 'gazde' nije izazvao toliko oduševljenje kao dvije male prinove, buduće stanovnice otoka. Naime, taj rajski otok dom je stotinjak egzotičnih životinjskih vrsta među kojima je i Aldabraska divovska kornjača od kojih je jedna ovih dana postala mama dva sićušna mladunca. Taj događaj izazvao je veliku sreću na otoku, a Brenson je veselu vijest podijelio i na svojim društvenim mrežama.

– Oduševljen sam što s vama mogu podijeliti vijest da su na našem otoku Necker rođene prve dvije bebe Aldabreske divovske kornjače, a vjerujem da su ovo prve divovske kronjače uzgajane prirodno izvan atola Aldabra na Sejšelima. Emily, članica našeg tima Virgin Limited Edition prva je naišla na netom izlegle kornjače, provjerila je da li je sa njima sve u redu, a ubrzo je stigao i naš tim za zaštitu životinja.

Richard Branson inače većinu godine živi na otoku koji ga je divljom ljepotom osvojio davne 1978, a godinu dana kasnije ga je i kupio za 120 tisuća dolara. Zakonski uvjet je bio da tamo izgradi resort otvorenog tipa, što je on i učinio. No nema brige da bi mu netko nepozvan mogao narušiti mir, iako na otoku može biti tridesetak gostiju, cijena po danu je nešto više od 100 tisuća dolara. No koliko je Branson za goste podigao visoku cjenovnu ljestvicu, toliko je brižan prema životinjskim vrstama koje je na otoku i nastanio. Nekada su na njemu navodno živjeli samo ubitačni komarci, a sada se osim divovskih kornjača po otoku šepure jata plamenaca, znatiželjni lemuri, šarene papige, iguane... i još 130 raznih vrsta životinja.

Linker
02. svibanj 2024 05:40