CROPIX
Na čak 20 lokacija

Bili smo na Festivalu svjetla u Zagrebu, zavirite kako je bilo!

I ove su godine kreativci osvijetlili Zagreb inovativnim svjetlosnim instalacijama koje se mogu naći na čak 20 lokacija te jednako oduševljavaju i mlade i stare, domaće i turiste.

Treći Festival svjetla u Zagrebu otvoren je u srijedu u dvorištu Muzeja grada Zagreba svjetlosnom predstavom koja je oduševila domaće goste, ali i mnoge turiste.

Festivali svjetla u gradovima diljem svijeta postali su tradicija, a u Zagrebu su na čak 20 lokacija postavljene predivne svjetlosne instalacije na temu proljeća, rasta i renesanse.

Tako svaki dan zaključno s nedjeljom 24. ožujka od 18 do 23 sata možete uživati u svjetlećim pandama, lampionima u obliku ribica, odigrati svjetlosni križić-kružić, posjetiti laserski show ili zaplesati ispod ogromnih disko-kugla.

Tunel Grič transformiran je u čarobnu šumu, u Tomićevoj su stube osvijetljene u formi čuvara svjetla, na Strossmayerovom šetalištu je postavljena svjetlosna 'lounge' zona, crkva sv. Katarine je osvijetlila svoje vitraje, dok je na Platou Gradec instalirana svjetlosna igra 'voli me-ne voli me'. To je samo dio onoga što nudi neodoljivi Festival svjetla u kojem možete uživati sve do nedjelje.

Linker
14. travanj 2024 14:35