Što mislite

Britanci izglasali, a sada je red na vama! Koji je najbolji božićni film svih vremena?

Neke od njih sigurno ste pogledali i nekoliko puta, a ako koji niste, ugodno se smjestite ispod dekice i uživajte!

Jedna od najljepših božićnih tradicija koju volimo provoditi svake godine je gledanje božićnih filmova pod toplom dekicom s čajem, kuhanim vinom ili toplom čokoladom u ruci. Iako svake godine stiže hrpa novim filmova božićne tematike, nekako nam je najdraže pogledati stare hitove.

Poseban je osjećaj kada ih možemo pogledati na televiziji i podijeliti to iskustvo s tisućama ljudi. Kako su nam takvi filmovi posebno prirasli srcu, lanac kina Showcase Cinemas proveo je anketu među građanima Velike Britanije kako bi doznao koji je po njima najbolji božićni film svih vremena.

image

Sam u kući

IMAGE CAPITAL PICTURES/FILM STILLS/PROFIMEDIA

Očekivano, klasik devedesetih "Sam u kući" dobio je 19 posto glasova i završio na prvom mjestu, dok je na drugom mjestu "Vilenjak" s Willom Ferrellom u glavnoj ulozi. Romantični film "Zapravo ljubav" završio je na trećem mjestu.

image

Vilenjak

NEW LINE CINEMA COLLECTION/EVERETT/PROFIMEDIA

Osim filmove, Britanci su birali i najboljeg božićnog lika. Omiljen im je vilenjak Buddy iz filma Vilenjak, a na drugom mjestu je Kevin McCallister iz Sam u kući. Najbolji glumac koji je utjelovio Djeda Božićnjaka prema glasovima Britanaca je Richard Attenborough u filmu Čudo u 34. ulici, Kurt Russell u Božićnim kronikama te Tom Hanks u animiranom filmu Polar Express.

A sada je red na vama! U anketi nam otkrijte koji je vama omiljeni božićni film koji biste mogli gledati ponovo i ponovo i ponovo. Ako neki od ovih naslova niste pogledali, sada je za to pravo vrijeme.

Linker
19. travanj 2024 17:10