Čišćenje podmorja u Trsteniku, vala Zaglavak, od smeća koje je jugo nanijelo prije neki dan, koje je najvjerojatnije stiglo iz Albanije. Podmorje su čistili ronioci klluba Bofor i KK Neretva Mostar.
 FOTOGRAFIJE: RONILACKI KLUB BOFOR CROPIX
izložba vrijedna pažnje

Čuvajmo okoliš: Pogledajte izložbu fotografija koje su nastale za vrijeme čišćenja oceana

Pozivamo Vas na otvorenje izložbe fotografija i skulptura pod nazivom Art Ecology - Art for the Oceans, dana 21. listopada u 19 sati u prostorijama Francuskog instituta, Preradovićeva 5, Zagreb.

Organizator izložbe je Svjetska organizacija za očuvanje oceana, mora, rijeka i jezera (OACM) uz potporu Francuske Ambasade i Instituta.

Velika ljubav i veliki entuzijazam koji dijele ronioci i maritimni stručnjaci je način spajanja umjetnosti, fotografije i ekologije, te upravo ovom izložbom OACM želi potaknuti ljude na odgovornije ponašanje prema našim vodama i prirodi.

image
plastična čaša
FOTOGRAFIJE: PROMO

Uz fizičko čišćenje oceana to je jedini način kako vodene površine učiniti i održavati čistima. Izložene fotografije društva Ocean Alliance nastale su za vrijeme njihovih akcija čišćenja, a drugi dio izložbe čine skulpture umjetnika svjetskog glasa Stephana Lupina.

image
Lupino skupture
FOTOGRAFIJE: LUPINO

Posjetitelji izložbe moći će i kupiti fotografije po simboličnim cijenama, a prikupljenim sredstvima OACM će nastaviti čistiti Jadransko more od plastike s ciljem postizanja da se što više toga izvadi iz mora, ali i potakne javnost da se ne stvara novi otpad koji uništava podmorje. Više pročitajte na poveznici: www.whiteflagint.com. Izložba će biti otvorena do 1. studenoga 2020. godine.

Linker
18. travanj 2024 07:13