Kino pod zvijezdama

Fantastičan program: Novi tjedan donosi uzbudljive filmske uspješnice na Ljetnoj pozornici Tuškanac

Zagrebačko ljetno kino nastavlja sa svojim bogatim programom, ovog tjedna nastavlja se 11. izdanje Fantastic Zagreb Film Festivala u trajanju od 1. do 11. srpnja.

Ljubitelji žanrovskog filma u velikom su broju pohodili prva tri dana 11. izdanja Fantastic Zagreb Film Festivala uživajući u kultnim klasicima i premijernim naslovima. Novi tjedan započinje projekcijom triler horora "Izdaja“. Film osvete i uznemirujući prikaz seksualne traume iz perspektive psihički već rastrojene ženske žrtve pretočen je u atmosferičnu priču neosporne pripovjedačke umješnosti, eteričnih krupnih kadrova prirodnih krajolika i glumačke kemije koji šokira (i) eksplicitnim prizorima. Film je svjetsku premijeru imao na filmskom festivalu u Torontu.

image
Fantastic Zagreb Film Festival
PROMO

U utorak (6. srpnja) svi posjetitelji Ljetne pozornice Tuškanac mogu uživati u filmu "Napad na policijsku stanicu“ Johna Carpentera koji ove godine označava 45 godina od premijere! Pregršt slojeva, od vrhunskih glumačkih izvedbi, obrata u priči, napete atmosfere, vrhunske režije i nezaboravnog soundtracka, osigurali su filmu mjesto među najboljim ostvarenjima 1970-ih, dekade koja se smatra možda i najuspješnijom u modernoj američkoj kinematografiji.

image
Napad na policijsku stanicu
PROMO

Sredina tjedna rezervirana je za nagrađivani anime fantasy "Putovanje kroz tamu“. Ova krvava bezvremenska epska avantura, a ujedno i poetska, magična i plemenita fantasy priča stilski odaje počast (i) Ralphu Bakshiju te priziva u sjećanje kultni Heavy Metal. Da bi ugođaj epske fantastike bio potpun, glavnoj junakinji glas posuđuje Lucy Lawless koja se proslavila kao Xena ratnica.

image
Putovanje kroz tamu
PROMO

Čitajte i: Bogat program u srpnju: Riječko Art kino ljetne noći ispunjava filmovima domaćih i stranih autora

Čitajte i: Ovo je rijetko mjesto u Zagrebu gdje publika može čuti strane glazbenike: Najavljeno čak 17 koncerata inozemnih izvođača

Ponovno program kratkog filma

Četvrtak će na Tuškancu biti noć prave transformacije. "Američki vukodlak u Londonu“ klasik je žanra horora i jedan od temeljnih žanrovskih djela koloritnih 1980-ih koji je Johnu Landisu zauvijek osigurao mjesto u panteonu modernog horora. Nakon što je scenarij godinama ležao u ladici Landis je uspio skupiti potreban novac za snimanje i film je ubrzo nakon premijere stekao obožavani status. Eksplicitna scena transformacije glavnog lika u vukodlaka postala je legendarna pa ne čudi da se film okitio i Oscarom za najbolju šminku.

image
Američki vukodlak u Londonu
PROMO

Fantastic Zagreb ove godine vraća program Kratkog filma koji će se prikazivati u Kinu Tuškanac 8. i 9. srpnja u 19 sati te uvodi novi atraktivni program VR filmova (Virtual Reality) koji će tijekom trajanja festivala moći pogledati u Muzeju iluzija svaki dan od 9 do 22 sati. VR program je besplatan, a gledatelji će uz pomoć posebnih VR naočala moći uživati u vizualnim spektaklima atraktivnih filmova kao što su "Odyssey 1.4.9“, „"22.7°C“ i "Dreamin’Zone“.

Fantastic Zagreb i dalje je jedini dog friendly festival: dozvolite svom psu da vas dovuče u prirodnu oazu Ljetne pozornice Tuškanac i zajedno besplatno uživajte u filmovima! Kompletan filmski program, cijene ulaznica i ostale informacije dostupne su na službenoj web stranici festivala, kao i na društvenim mrežama.

Linker
24. travanj 2024 03:56