GRAFITI I GLAZBA NA BRAČU

Festival "Graffiti na gradele" - 5.put!

Regionalni graffiti festival Graffiti na Gradele održat će od 28. do 30. srpnja u Bolu na Braču.

Najavom nastupa Kreše i Žuvija, uz podršku kolektiva Blaw:Blaw, Juicy Croatia te DJ-a Sinke Fresha i Tikacha te graffiti writera Lunara zaključuje se ovogodišnji line up koji će se dodatno obogatiti još nekim iznenađenjima i gostovanjima.

Svoje sudjelovanje dosad su potvrdili sljedeći glazbenici: High5, Krešo i Žuvi, Kuku$, Tibor, Žaegulj i Geralt iz Rivije, Tone Tuoro, Toxara, Zembo i DaMental te Marchello Mede, dok su za DJ program zaduženi Blaw:Blaw, Oliver (Bassinga), VRH, Tikach, Sinke Fresh, Niki Peducci, Vuk Oreb i Juicy Croatia.

Na popisu graffiti writera nalaze se neka od trenutno najsnažnijih i najaktivnijih regionalnih imena: Lonac, Lunar, Artez (BG), Chez186, Wuper (BG), Azram (Ljubljana), Artuditu, Bare Pimp my Pump, Modul Osam, Mane Mei, Sarme, Anxio, Supernia, Hana, Casino, Royal, Nikola Mihajlović (BG) i Wens.

Graffiti na gradele/ Foto: Tumblr

Graffiti na Gradele regionalni je graffiti festival koji se u Bolu na Braču održava po peti jubilarni put, na prostoru “Fabrike”, odnosno bivše tvornice ribe, te napuštenog hotela “Bijela kuća”. Riječ je o neprofitnoj i u potpunosti volonterskoj inicijativi mladih koja za cilj ima okupiti što više mladih graffiti umjetnika i glazbenika iz cijele regije, kako bi na nekoliko dana Bol pretvorili u malu urbanu meku, kreirali platformu za umrežavanje, nove suradnje, kreativan rad i dobro druženje te svojim aktivnostima zaživjeli napušteni i devastirani hotelski kompleks “Bijela kuća”.

Tijekom trajanja festivala organiziraju se brojne graffiti radionice za djecu i mlade, izložbe mladih autora, skateboard i sportska natjecanja, a posjetiteljima će cijeloga dana na raspolaganju biti i lounge zona smještena uz samu plažu.

Graffiti na gradele 2015./Foto: Tumblr

Iako je festival neprofitnog i volonterskog karaktera, ulaznica se niti za jedan dio programa ne naplaćuje i ulaz je slobodan za sve. Isto tako, posjetitelji festivala festivalskom će narukvicom moći ostvariti i brojne popuste na razne usluge po cijelom Bolu.

Festival je dio programa Bolskog kulturnog ljeta, održava se uz podršku Centra za kulturu Općine Bol, a kako je izgledao prošle godine možete vidjeti u videu koji slijedi.

Linker
19. travanj 2024 15:33