Ekipa filma "Muškarci ne plaču"
 SFF
23. SARAJEVO FILM FESTIVAL

Film 'Muškarci ne plaču' rasplakao publiku

Drugi dan filmske smotre u Sarajevu obilježila je premijera filma 'Muškarci ne plaču', debitantskog uratka bosanskohercegovačkog redatelja Alena Drljevića koji je oduševio publiku.

Fantastična filmska ekipa zaradila je gromoglasan pljesak i ovacije u Narodnom pozorištu Sarajevo nakon projekcije filma "Muškarci ne plaču" koji "prati priču koja je svima bliska bez obzira na to što su neki sudjelovali u ratu, a neki ne".

Drugi dan 2. Sarajevo Film Festivala obilježile su suze u očima publike, ali i glumaca koje su pokazale da priča o ratnim veteranima nikoga ne može ostaviti ravnodušnim.

SFF
Ekipa filma "Muškarci ne plaču"

SFF
Redatelj Aen Drljević

Ekipa filma "Muškarci ne plaču"

Iako je prikazan u sklopu natjecateljskog programa, film "Muškarci ne plaču" je izvan konkurencije za nagradu Srce Sarajeva jer je već imao svjetsku premijeru na festivalu u Karlovym Varima gdje je i nagrađen. Mladi bosanskohercegovački redatelj Alen Drljević u filmu je okupio značajna imena iz svijeta glume kao što su Ermin Bravo, Emir Hadžihafizbegović, Izudin Bajrovič, Ivo Gregurević, Boris Ler, Leon Lučev i Sebastian Cavazza.

Ermin Bravo, ekipa filma Muskarci ne placu, Sarajevo film festival 2017, 12082017, foto: Ana Mihalic
Ana Mihalić
Glumac Ermin Bravo

Emir Hadzihafisbegovic, ekipa filma Muskarci ne placu, Sarajevo film festival 2017, 12082017, foto: Ana Mihalic
Ana Mihalić
Glumac Emir Hadžihafizbegović

sebastian cavazza Sarajevo film festival 2017, 12082017, foto: Ana Mihalic
Ana Mihalić
Glumac Sebastian Cavazza

Prije drame koja je ganula sve okupljene, prikazan je neobični film "Zrno" turskog redatelja Semiha Kaplanoglua, a koji je u utrci za naslov najboljeg ostvarenja na ovogodišnjem Sarajevo Film Festivalu. Futuristički uradak se bavi pitanjem opstanka čovječanstva, a sniman je u crno-bijeloj tehnici te je publika i u njemu mogla gledati bosanskohercegovačkog glumca Ermina Brava.

SFF
Ekipa filma "Zrno"

SFF
Glumac Ermin Bravo

Linker
20. travanj 2024 05:59