ČITAJTE S NAMA

Gloria Book Club predstavlja knjigu mjeseca - priča o propalim obećanjima i razočaranju u snove

Roman talijanske spisateljice Giulije Caminito "Jezerska voda nikad nije slatka" bavi se očajem, provincijskim životom i obiteljskim odnosima.

Radnja romana talijanske književnice Giulije Caminito "Jezerska voda nikad nije slatka" govori o nevidljivoj obitelji u suvremenoj Italiji koja je primorana preživjeti na rubu legalnosti kako bi osigurala krov nad glavom i hranu na stolu. Knjiga se bavi očajem, provincijskim životom i obiteljskim odnosima. Gaia je rođena u problematičnoj obitelji: njezina majka Antonia ima četvero djece, prvo je rodila sa sedamnaest s nepouzdanim muškarcem, a ostale s građevincem Massimom koji je nakon nesreće završio u kolicima.

image

Talijanska književnica Giulia Caminito dobila je izvrsne kritike za svoj roman

Leonardo Cendamo/Getty Images

Obitelj živi u predgrađu Rima u stanu od dvadeset kvadrata gdje su njezini blizanci spavali u kartonskoj kutiji. Antonia čini sve kako bi obitelji dala nadu, pa pronalazi socijalni stan u mjestu u blizini jezera Bracciano. Gaia se svakoga dana suočava sa svijetom koji joj nema ništa za ponuditi i ne želi je prihvatiti. Ovdje će pronaći ljubav i prijateljstvo, ali ih neće u potpunosti prigrliti pa će osjetiti težinu očekivanja, laži i izdaje, ljubomore, nerazumijevanja i samoće.

image

Roman ‘Jezerska voda nikad nije slatka‘ objavljen je u nakladi Frakture i u prijevodu Alje Gudžević

press

Kako vrijeme prolazi, Gaia se teško nosi sa životnim okolnostima. Dok Antonia pokušava sav teret nositi na svojim leđima, Gaia želi to izbjeći, boreći se svim silama da prekine tu sudbinu koja joj je namijenjena - jer kako se boriti za svoje snove kada pripadaš onima koji gotovo da nemaju ništa.

Pet čitatelja/ica može osvojiti primjerak knjige, a o tome kako sudjelovati u našem kreativnom natječaju doznajte ovdje ili na stranicama naše Facebook grupe Gloria Book Club.

Linker
16. travanj 2024 22:06