Promo
Muzej iluzija

Najposjećeniji zagrebački muzej predstavio nove prostorije!

Zagrebački Muzej iluzija je danas predstavio novi izgled posjetiteljima omiljenih i najčešće fotografiranih muzejskih soba - sobe Ames, Kose sobe i Obrnute sobe - u čijoj su transformaciji sudjelovali mladi arhitekti i dizajneri Fakulteta arhitekture i dizajna.

Mladi kreativci su se natjecali u osmišljavanju novog izgleda soba Muzeja iluzija, a pobjednici natječaja su, osim novčane nagrade, dobili mogućnost da aktivno sudjeluju u projektu i da svojim idejama unesu novi život u svaku od soba. Ove nagrade su osvojili Mia Martinović, Tin Pugelnik Stipeć, Mihaela Maslać, Daria Rubeša, Marta Badurina, Doria Horvatić i Josipa Tadić.

Promo

U iluziju je preuređen čak i haustor Muzeja iluzija koji su oslikali likovni umjetnici Siniša Bovcon i Mislav Bengez u suradnji s W-dizajnom. Osim novog doživljaja soba, u Muzeju se sada mogu istražiti i fotografirati novi eksponati, njih 20 čak. Posjetitelji tako mogu izoštriti oči i pronaći 3D sličicu skrivenu u stereogramu, istražiti zakonitosti percepcije i poigrati se odnosom veličina putem iluzije stolice ili se izgubiti u šarenilu svojih lica pomoću kaledioskopa te uživati u mnoštvu drugih iluzija.

Promo

U želji da posjetitelje i dalje zabavljaju i naprežu njihove moždane vijuge, Muzej iluzija pripremio je različite mozgalice i nove vizualne, osjetilne i edukativne varke. Svi ste pozvani zaviriti u novi osvježeni svijet iluzija!

Promo

Linker
03. lipanj 2023 03:50