Promo
VRTLOŽNI TUNEL KOJI NIJE ZA SVAKOGA

Nakon Zagreba i u Beču: Otvoren Muzej iluzija s novim izazovima i varkama

Nakon Zagreba, Zadra i Ljubljane popularni hrvatski Muzej iluzija otvoren je i u Beču.

Prvi Muzej iluzija otvoren je prije dvije godine u Zagrebu i odmah postao jedno od najpopularnijih mjesta u našem glavnom gradu. Po principu franšize svoja je vrata lani otvorio u Zadru i Ljubljani, a od sad ga se može posjetiti i u Beču.

Promo

Uzbudljive i raznovrsne iluzije ovog obiteljskog muzeja prilagođenog svim uzrastima posjetiteljima omogućuju da shvate zašto oči vide stvari koje mozak ne razumije. U Muzeju iluzija možete "izoštriti" oči tražeći 3D sličicu skrivenu u stereogramu, istražiti zakonitosti percepcije i poigrati se odnosom veličina ili se izgubiti u šarenilu svojih lica pomoću kaledioskopa te uživati u mnoštvu drugih iluzija.

Promo

Kako bi se posjetitelji i dalje zabavljali i naprezali moždane vijuge, Muzej iluzija pripremio je različite mozgalice i nove vizualne, osjetilne i edukativne varke u glavnom austrijskom gradu. U bečkoj filijali muzeja postavljen je takozvani vrtložni tunel za koji je potrebno imati uistinu dobra želudac.

- Osoba koja uđe u tunel stoji na platformi dok se cijev tunela oko nje vrti. To zvuči dosta nespektakularno, ali ravnoteža je narušena već za nekoliko sekundi i čovjeku se čini da će prevrnuti u stranu - kazala je vlasnica bečke franšize i direktorica muzeja Lana Rozic.

Promo

Linker
03. lipanj 2023 04:00