ZANIMLJIV VODIČ KROZ ZAGREB

New York Magazine je prošetao Zagrebom

Svjetski poznati New York Magazine u svojem je online izdanju objavio zanimljiv vodič po Zagrebu. Ovog puta fokus je bio na dizajnu i umjetnosti hrvatske metropole.

Novi val dizajnerskih pop-up destinacija, razvijena street art scena i zanimljivi inovativni muzeji neki su od razloga koji će privući ljubitelje umjetnosti u Zagreb. Barem tako smatra autorica teksta Andrea Pisac koja inače živi u Londonu i potpisuje zanimljiv putopisni blog Travel Honestly. Zagreb je u posljednjih nekoliko godina oživio svježim idejama pretvorenim u šarmantna mjesta za prespavati, vidjeti, čuti i okusiti. Na listi su se našli B&B Studio Kairos, Art Hotel Like, zatim Bistro Fotić, Bistro Apetit i Johann Franck kao odličan gastro odabir kroz cijeli dan, a kao nezabilazne lokacije svim ljubiteljima aktualne umjetničke i kulturne scene spomenuti su Lauba, prvi zagrebački studio posvećen uličnoj umjetosti Lapo Lapo, Booksa te dizajnerska meka Croatia Design Superstore.

Zagrebačka umjetnica OKO također je predložila neka od svojih omiljenih mjesta. A kada pitate nekog od lokalnih staovnika, onda dobijete i prijedlog zlata vrijedan kao što je odlično mjesto za popiti kavu K&K Milčec ili mjesto za ugodna večernja druženja Krivi put. Cijeli članak pročitajte ovdje.

Linker
19. travanj 2024 20:46