SINGL ‘PUSTI‘

Nika Turković ima novu pjesmu koja nas vraća u 80-e! ‘Mene je odvela na ljetna mjesta gdje živim u trenutku‘

Talentirana glazbenica ‘Pusti‘ je pisala s dečkom i glazbenikom Matijom Cvekom. Brža, poletnija, razigranija pjesma nešto je na što nismo navikli dosad kod Nike, no ovime je dokazala kako je jedno od najzvučnijih imena hrvatske glazbene scene što se tiče mlađe generacije.

Retro prizvuk, brži ritam, malo drugačija Nika, zašto si se odlučila za promjenu u svom glazbenom izričaju?

- Rekla bih kako to nije promjena kao takva; samo nešto svježije, korak dalje i korak naprijed. Ako volimo što radimo i rastemo kao individualci i članovi jednog tima, pa tako i pratimo trendove i što se događa oko nas, rekla bih da je neka evolucija neizbježna. "Pusti" je nešto u čemu sam se dugo htjela okušati, ali možda do sada nisam bila dovoljno hrabra i nisam mislila da imam to u sebi, no evo, okuražila sam se i jednostavno pustila. Najvažnije mi je ipak da sve moje pjesme skupa zvuče kao povezana cjelina i time se vodim, stoga bih rekla da je ovo samo jedna od bržih i plesnijih pjesama u našem repertoaru, ne promjena glazbenog izričaja.

“Pusti”, u koji svijet tebe osobno odvede pjesma dok ju slušaš?

- Svijet mene na fakultetu! Definitivno me vodi na neka ljetna mjesta gdje živim u trenutku, gdje sam prepuštena emocijama i pustolovinama koje dolaze te gdje pravila i kočnice ne postoje. Malo fiktivno, ali zasigurno svima dobro poznat osjećaj koji nam je nekad čak i potreban.

image
Cilj spota i pjesme je vratiti 80-e u grad.
PETRA MIKSIK

U spotu nas podsjećaš nas na Millie Bobbie Brown iz serije "Stranger Things". Jeste li se inspirirali njome, ali i serijom u nekom pogledu, što se tiče kreiranja spota, ali i same pjesme?

- Dugo nisam čula bolji kompliment, hvala! Meni to nije do sada palo na pamet, naša je inspiracija više bila pričom likova serije "Skins" ili slično, ali više retro i više u 80-ima. Doduše, upravo su 80-e trenutačno vrlo istaknute, što u modi, što u filmovima i serijama, pa tako i u glazbi, stoga to ne čudi. Ja u njima posebno uživam!

Čitajte i: Nika Turković iznenadila velikom promjenom! Više nije plavuša, a kosu je skratila na mnogima mrsku retro frizuru

Kome si "Pusti" prvome pustila - iz svog “privatnog” okruženja?

- S obzirom da ju je Matija sa mnom pisao, on ju je prvi i čuo. Druga je bila moja sestra, Kiara.

image
Ana Badurina i Luka Sepčić kreativan je tim koji stoji iza spota za pjesmu "Pusti".
PETRA MIKŠIK

Koliko dugo ste se pripremali za snimanje spota, kako je sve to teklo?

- Spot se pripremao dosta dugo, ali najviše taj kreativni dio raspisivanja scenarija, koje je vrhunski kao i uvijek, odradio Luka Sepčić. Ostatak tehničke pripreme i samog snimanja smo odradili čak dosta brzo, pod vodstvom Ane Badurine. Mislim da nam je svima ovo bilo najdraže snimanje do sada, jer smo jako zavoljeli pjesmu i cijeli se set činio kao da je oživio upravo uz nju.

Nova pjesma došla je uz promjenu imidža, jesi li požalila što si skratila i obojala kosu? Kako ide održavanje?

- Imidž je došao malo prije, ali sve sam ja to nekako povezala! Nisam požalila nimalo, čak bih rekla da se nisam nikada osjećala ugodnije u svojoj koži. Održavanje je vrlo jednostavno, jedino što imam šiške koje sada moram redovito podšišavati. Pranje i sušenje nikada kraće, a styling nikad zabavniji. Svakako sam jako zadovoljna.

image
Nika Turković redovito surađuje s dečkom i glazbenikom Matijom Cvekom. Surađivali su i na pjesmi "Pusti".
PETRA MIKSIK

Znamo da si donedavno imala posao s punim radnom vremenom, jesi li se preporodila otkako si se posvetila isključivo glazbenoj karijeri?

- Definitivno. Shvatila sam da su kvaliteta života i gospodarenje vlastitim vremenom mnogo vrjedniji od ostalih stvari kojima sam težila prethodno te da je život prekratak da bi provela ijedan dan u nekom nezadovoljstvu. Dugo sam se spremala na taj korak, ali zbilja je vrijedilo rizika.

image
Niku pjesma podsjeća na ljetne bezbrižne dane.
PETRA MIKSIK
Linker
24. travanj 2024 23:34