Getty Images, Everett
KLASIČNA GLAZBA

Nikada nećete pogoditi koji je najprodavaniji CD ove godine

Iako je kanadski reper Drake na vrhu ovogodišnjih streaming ljestvica, najprodavanije CD izdanje objavljeno ove godine je nešto potpuno drukčije.

Najprodavanije CD izdanje ove godine je Mozartov box set "Mozart 225: The New Complete Edition" koji je u Sjedinjenim Američkim državama prodan u 6 250 primjeraka, ali to uključuje ukupno 1,25 milijuna DC-ova budući da box set sadržava nevjerojatnih 200 diskova.

Box set koji sadržava 240 sati glazbe objavljen je krajem listopada, a izdavač Universal ga opisuje kao "najpotpuniji, reprezentativni i nezobilazni box set posvećen jednom skladatelju."

"Prekrasno je vidjeti reakciju na ovaj box set. Mozartove besmrtne melodije su dio naših života jednako kao The Beatles ili Abba i ovo izdanje je odličan način da obilježimo njegovu 225 obljetnicu“ – izjavio je Paul Moseley, direktor Universal Musica.

Spotify je ranije ove godine objavio popis najviše streamanih glazbenika, pjesama i albuma na toj platformi. Drake je već drugu godinu na vrhu popisa s 4,7 milijardi streamova. Na toj ga ljestvici prate Justin Bieber, Rihanna i Twenty One Pilots.

Linker
10. travanj 2024 01:54