EKSKLUZIVNO

Otvoren je prvi Muzeja iluzija u američkom gradu Charlotte, u vlasništvu zagrebačkog fonda

Zagrebački tim od četrdesetak menadžera, financijaša i kreativaca pokazao je kako hrvatska pamet može osvojiti svijet.

Poslije strelovitog širenja Muzeja iluzija na čak 39 lokacija u 25 zemalja svijeta, jedna od najuspješnijih zagrebačkih business priča podigla je letvicu poslovanja "nebu pod oblake". Dok američke tvrtke otvaraju podružnice u Hrvatskoj, većinski vlasnik jednog od najuspješnijih hrvatskih izvoznih proizvoda otvorio je vlastitu "podružnicu" u SAD-u.

image

Hrvatska pamet osvaja svijet

CORRIE HUGGINS

Riječ je o prvom Muzej Iluzija u vlasništvu zagrebačke kompanije Metamorfoza: tim od četrdesetak menadžera, marketinških stručnjaka i kreativaca sa sjedištem u Zagrebu. Osmislili su i proveli u djelo nevjerojatan poslovni iskorak. Dosad su se, naime, Muzeji iluzija širili uspješnim franšiznim modelom, a sada je u Charlotteu, gradu od oko 700.000 stanovnika u Sjevernoj Karolini, otvoren prvi samostalni muzej u vlasništvu te kompanije. Posjetitelji uživaju u atrakcijama koje su osvojile cijeli svijet.

image

Prospekti Muzeja u Charlotteu

CORRIE HUGGINS

Donosimo ekskluzivne fotografije Muzeja iluzija u Charlotteu: prostire se na oko 600 četvornih metara i ima šezdesetak fascinantnih eksponata. Poznato je da Amerikanci znaju što je dobra zabava i spremni su za nju platiti, ali atrakcije koje su im došle iz Zagreba još nisu vidjeli. Dojmovi se, ukratko, mogu svesti na "Wow!" Već se traži ulaznica više.

Linker
12. travanj 2024 01:43