Povratak normalnog

Ovo je rijetko mjesto u Zagrebu gdje publika može čuti strane glazbenike: Najavljeno čak 17 koncerata inozemnih izvođača

Klub Močvara najavljuje živu koncertnu sezonu, no ono što se ističe su i brojni strani izvođači koji će pred domaćom publikom nastupiti i u ovoj drugoj pandemijskoj godini.

"U ožujku prošle godine koronavirus pokušao je poremetiti rad Močvarnog programa ne računajući na našu neuništivu energiju da održimo program u bilo kakvim uvjetima. Tada smo probili led s online programom i kasnije s programom koji se održavao u klubu ili na terasi kluba, ovisno o tadašnjim mjerama Stožera", kazali su organizatori programa u tom zagrebačkom klubu. Za svoje online aktivnosti dobili su i nagradu Muzeja suvremene umjetnosti koji je program Močvare proglasio za najbolji online program u Zagrebu za vrijeme pandemije 2020.

U zadnjih godinu i pol dana održali su preko 70 online događanja i preko 100 koncerata uživo u klubu ili na terasi. Od stranih izvođača iz Slovenije su u proteklih godinu dana nastupili Chris Eckman, Ana Kravanja & Samo Kutin, Širom i Oholo, ugostili su njemački kraut rock bend Embryo i francuski psihodelično hipnotički bend An Eagle in your Mind. No, ne misle stati na tome.

Čitajte i: 'Bilo je zahtjevno svaki tjedan organizirati koncerte, ali htjeli smo donijeti malo svjetla ljudima'

Pogledajte video

U svibnju 2021. za zagrebačku publiku tamo su priređena čak 34 događanja, a o svim detaljima najbolje se informirati na njihovim službenim kanalima, stranici i društvenim mrežama. Za sada u najavi imaju 17 inozemnih izvođača, no taj se broj naravno može i povećati, kako će Europom rasti procijepljenost i popuštati pandemijom uzrokovane mjere. U nastavku pročitajte sve o programu koji su za sada pripremili.

Od world musica i jazza do metala

U trenutnom warp pogonu trenutno imamo potvrđenih 17 stranih koncerata. Ovog četvrtka dolaze nam francuski avant noiseri Putan Club. U lipnju nam dolaze beogradski indie-rockeri KOIKOI s promocijom novog albuma 'Pozivi u stranu' (Moonlee Records), francuski hardcore punk one man bend Octopoulpe i slovenski shoegazeri Haiku Garden. U srpnju nam iz Mađarske dolaze punk jazzeri Trottel i slovenski avant rockeri Svojat.

Pogledajte video

U sklopu programa Vrelo zvuka ugostit ćemo uistinu sjajne strane izvođače. Vraća nam se ciparska grupa Monsieur Doumani koja je prije dvije godine proglašena najboljim svjetskim world music izvođačem od strane uglednog časopisa Songlines. Dolazi nam i Maria Mazzotta, talijanska pjevačica koja je dugo predvodila kultnu grupu Canzoniere Grecanico Salentino, a njen prvi samostalni album lani je na svim world music listama bio među top 10 na svijetu. Treći strani bend u sklopu Vrela zvuka je Çhâñt Élečtrónïqùe, kolektiv glazbenika iz Francuske, Engleske, Portugala, Argentine i Hrvatske koji spaja tradicijsku glazbu s elektronskom.

Čitajte i: Future Islands nastupaju u Zagrebu: Bend koji je oduševio svijet kod Lettermana, vraća se u Hrvatsku

Krajem godine dolazi nam austrijski noiseri BUG, a iduće godine brass metalci Ottone Pesante, brazilski experimental d-beat/noise rock/punk/sludge metalci Deaf Kids i Nordra, solo projekt basiste benda Daughters.

Pogledajte video

Vanjski organizatori isto ne spavaju. Los Angeles Agency nam dovodi legendarnog Trickya i A Place To Bury Strangers, Hangtime Agency moskovsku tročlanu post punk/new wave atrakciju Human Tetris, Abyssal Booking paket metal bendova Revenge & Misþyrming & Embrace Of Thorns & Ultra Silvam, a Subsonic Events & Distune Promotion post rock velikane God Is An Astronaut.

Za sada najavljeni koncerti:

  • 03.06.2021. PUTAN CLUB (Francuska)
  • 17.06.2021. OCTOPOULPE (Francuska/Meksiko)
  • 18.06.2021. HAIKU GARDEN (Slovenija)
  • 25.06.2021. KOIKOI (Srbija)
  • 23.07.2021. TROTTEL (Mađarska)
  • 24.07.2021. SVOJAT (Slovenija)
  • 27.07.2021. CHANT ELECTRONIQUE (Francuska/Velika Britanija/Portugal/Argentina)
  • 09.08.2021. MARIA MAZZOTTA (Italija)
  • 16.10.2021. TRICKY (Velika Britanija)
  • 24.10.2021. BUG (Austrija)
  • 07.11.2021. MONSIEUR DOUMANI (Cipar)
  • 18.11.2021. HUMAN TETRIS (Rusija)
  • 01.03.2022. OTTONE PESANTE (Italija)
  • 03.03.2021. REVENGE (Kanada) & MISÞYRMING (Island) & EMBRACE OF THRONS (Grčka) & ULTRA SILVAM (Švedska)
  • 24.03.2022. A PLACE TO BURY STRANGERS (SAD)
  • 25.05.2022. GOD IS AN ASTRONAUT (Irska)
  • 27.07.2022. DEAFKIDS (Brazil) & NORDRA (SAD)
Linker
12. travanj 2024 05:46