OHRID FEST

Ovo mu nije prvo priznanje: Miroslav Rus ovogodišnji je dobitnik nagrade Balkan Music Promotion Award

Miroslavu Rusu ovo nije prva nagrada u Ohridu, s obzirom na to da je na istom festivalu svojedobno nagrađen priznanjem za pjesmu desetljeća "Igra bez granica".

Miroslav Rus ovogodišnji je dobitnik nagrade Balkan Music Promotion Award, za promociju glazbe koju tradicionalno godišnje dodjeljuje Ohrid Fest, a dodjela istoimene nagrade održati će se 9. i 10. rujna.

Ovo nije njegova prva nagrada u Ohridu, s obzirom na to da je na istom festivalu svojedobno nagrađen priznanjem za pjesmu desetljeća "Igra bez granica".

O Rusovom bogatom autorskom radu uz njegov ITD band, ipak najbolje govore pjesme i niz najjačih glazbenih imena s kojima je surađivao, kao što su Tony Cetinski, Zdravko Čolić, Željko Bebek, Mišo Kovač, Nina Badrić, Crvena Jabuka, Kaliopi, Massimo, Jure Brkljača, Novi Fosili, Tajči i naravno Toše Proeski s kojim ga posebno veže pjesma "Igra bez granica", najmoćnija i najjača simbioza glazbe, teksta i glasa. Možemo tako reći kako je Miroslav Rus zasigurno jedan od najplodnijih regionalnih autora, čije su pjesme odavno postale evergreeni.

Čitajte i: ‘Dnevnik velikog Perice‘ na Sarajevo film festivalu proglašen najboljom televizijskom komedijom u regiji

Nova Ohridska nagrada ima vrlo poseban značaj za Rusa.

image
Nova Ohridska nagrada ima vrlo poseban značaj za Rusa.
HIT PRODUKCIJA

"Prije svega zahvaljujem se organizatoru na nagradi koja mi daje dodatnu snagu da ustrajem na nemirnom stvaralačkom putu, ali i budi mnoga sjećanja na zemlju iz koje dolazi zbog ljudi koji su ostavili duboki trag u mome životu", rekao je Rus.

Čitajte i: Neno Belan u pauzi od svirke odmara na Braču, a do kraja ljeta priprema glazbeni spektakl u Šibeniku

"Glazba je za mene jedini univerzalni svjetski jezik bez loše namjere! Jezik koga svi razumiju i osjećaju, koji se preko granica na kojima se čeka satima u dugim kolonama prelijeva kao da i ne postoje. Dar od Boga je voljeti i stvarati glazbu i ja sam mu zahvalan. Kroz glazbu se iščitava nada da svijet ipak može biti bolji. Ako sam na tome putu uspio pronaći bar jednu notu koja oplemenjuje, sve je imalo smisla", poručio je ovom prigodom.

image
Miroslava Rusa s Tošem veže pjesma "Igra bez granica".
HIT PRODUKCIJA

I ova nagrada savršeno se uklapa u dosadašnja brojna priznanja koje je Miroslav Rus svojim radom sve ove godine zaslužio- nagrade 'Adalbert Marković' Hrvatskog društva skladatelja 2015. godine za sustavnu afirmaciju hrvatskog stvaralaštva te Porin za pjesmu godine 2008. za skladbu ‘Igra bez granica’ u izvedbi Toše Proeskog. Tu su i Zlatne ptice, Večernjakove ruže, pobjede na festivalima (Hrvatski radijski festival), te Milenijska nagrada Brod Festa.

Od srca čestitamo Miroslavu Rusu na osvojenoj nagradi Ohrid Festa, Balkan Music Promotion Award za promicanje glazbe te mu želimo još puno pjesama, osvojenih nagrada i priznanja!

Linker
04. veljača 2023 23:53