Rock galama

Neno Belan u pauzi od svirke odmara na Braču, a do kraja ljeta priprema glazbeni spektakl u Šibeniku

Na Tvrđavi sv. Mihovila Belan će publiku počastiti najboljim pjesmama u njegovoj 35-godišnjoj karijeri - od pjesama Đavola do zadnjeg singla ‘Zvijezde’.

Ovo ljeto je započeo pobjedom i nagradom žirija na Splitskom festivalu, a svoj je šibenski koncert na Tvrđavi sv. Mihovila 19. kolovoza rasprodao tjednima unaprijed. Nastupi Nene Belana (59), legendarnog splitskog glazbenika s riječkom adresom, ponovno su mamac za publiku. Svojim obožavateljima obećava tri sata pozitive, slobode, zabave, ljubavi i slavlja glazbene umjetnosti.

Što spremate u Šibeniku?

Show pod nazivom ‘Rock galama’. Fiumensima se za tu priliku pridružuju Jakša Kriletić Jordes, saksofonist i frontmen Daleke obale, te Ante Prgin Surka na udaraljkama i beatboxu, a publici spremamo svojevrsni best of moje 35-godišnje karijere - od pjesama Đavola do zadnjeg singla ‘Zvijezde’ s nedavnog Splitskog festivala.

Čitajte i: Neno Belan uputio nas je u sve tajne Brača: 'Svako ljeto tu otvaram svoj stožer, super je na otoku, dođite ga istražiti'

Kako provodite ljeto?

Tradicionalno u svojoj bazi na otoku Braču, s kojeg sam podrijetlom. Odande putujem na koncerte, kojih ću ovog ljeta, nadam se, odraditi dvanaest.

Jeste li se zaželjeli koncerata i publike?

Jako. A posebno mi je drago što se publika očito zaželjela i nas, što se vidi na svakom nastupu pa na koncertima vlada opći urnebes i nevjerojatna razmje na pozitivne energije između nas i publike.

Linker
20. travanj 2024 12:10