ZRINSKI ART FESTIVAL

Pogledajte prekrasnu umjetničku instalaciju ‘In Between‘

U sklopu međunarodnog Zrinski Art Festivala koji je prvi put predstavljen hvarskoj publici od 15. do 17. rujna ove godine, Tvrdalj Petra Hektorovića i njegov Ribnjak ukrašeni su umjetničkom instalacijom Ivane Mrčele.

Umjetnica Ivana Mrčela novom je instalacijom “In Between” ukrasila ljetnikovac autora prvog realističkog epa hrvatske renesanse, a ujedno i jedno od najstarijih tiskanih djela hrvatske književnosti “Ribanje i ribarsko prigovaranje”. Tvrdalj Petra Hektorovića, najpoznatija građevina i simbol Starog Grada na Hvaru, je postao dom instalaciji. Znamenitost Tvrdalja njegov je Ribnjak. Okružen trijemom, u njemu slobodno žive ribe cipli, a povrh njega uzdiže se mala kula s kamenim gnijezdima za golubove i rupama za vrapce.

image
MARKO TODOROV
image
MARKO TODOROV

Izložena instalacija sastoji se od četiri crteža na prozirnoj foliji, a crteži prikazuju leteće ribe - svijet koji se nalazi između golubova smještenih iznad i riba ispod. Život između dva kontrasta, u prostoru koji razdvaja ili povezuje različita bića. Instalacija “In Between” izložena je u sklopu međunarodnog Zrinski Art Festivala koji je predstavljen hvarskoj publici od 15. do 17. rujna ove godine.

U sklopu festivala inovativnih umjetničkih praksi izložen je i "Moon", umjetnička instalacija autora Damira Klaića Ključa, održane su dvije plesne predstave studija suvremenog plesa Teuta iz Čakovca, te dvije radionice pod vodstvom Blanke Klaić i Jadranke Štrbić Krstičević.

Linker
18. rujan 2023 13:46