ROBERT GAšPERT
35 godina

Poznati na promociji monografije Loredane Bahorić: Podršku joj dala i Tihana Harapin Zalepugin

U Galeriji Kranjčar predstavljeno je luksuzno izdanje o jednoj od najvažnijih hrvatskih modnih dizajnerica.

U Galeriji Kranjčar predstavljeno je luksuzno izdanje o jednoj od najvažnijih hrvatskih modnih dizajnerica.

U društvu prijatelja, kolega i ljubitelja dizajna Loredane Bahorić predstavljena je bogato ilustrirana monografija koja na više od sedam stotina modnih fotografija donosi priču o dizajnerici koja se od samih početaka djelovanja svojom prepoznatljivom estetikom nametnula kao jedno od najvažnijih imena hrvatske modne scene. Predstavljanje monografije popratila je i izložba odabranih fotografija u galeriji Kranjčar, uz video projekciju cjelokupnog opusa Loredane Bahorić. Najdojmljiviji vizuali nastali su u suradnji s umjetničkom fotografkinjom Mare Milin, koja se na promociji našla i u ulozi DJ-a.

image
ROBERT GAšPERT

Loredana Bahorić – 35 godina modnog stvaralaštva prva je objavljena monografija o modnom dizajnu u Hrvatskoj. Monografiju su predstavile urednice knjige Miroslava Vučić, koja je ujedno i moderirala svečanost, modna dizajnerica Loredana Bahorić, kreativna direktorica Školske knjige Ana Marija Žužul, povjesničarka umjetnosti Iva Körbler, modni kritičar Nenad Korkut i kustos Galerije Kranjčar Josip Tešija, a modna agentica Tihana Harapin Zalepugin, Loredanina prijateljica i suradnica pročitala je svoj prilog o prijateljstvu s Loredanom.

image
ROBERT GAšPERT
image
ROBERT GAšPERT

U samoj monografiji, nastaloj prema uredničkom konceptu Miroslave Vučić, važnost Loredanina umjetničkog dizajna znalački su opisali povjesničarka umjetnosti Iva Körbler, modni kritičar Nenad Korkut, publicistica Katarina Marić i kostimografkinja Danica Dedijer, a za dizajn je zadužena Tea Pavić pod vodstvom Ana Marije Žužul.

image
ROBERT GAšPERT

Kao lajtmotiv Loredaninog dizajnerskog identiteta uvijek se provlači crno-bijeli monokromatski raster koji je postao njezinim zaštitnim znakom, ali i činjenica kako je svoj modno-dizajnerski brend nazvala Charlie Design prema karakterističnoj crno-bijeloj estetici iz filmova Charlieja Chaplina, čime je željela istaknuti složeno viđenje svijeta i svakodnevice s laganim pomakom, uz malu dozu humora, autoironije i kontrolirane emotivnosti. Monografija Loredana Bahorić – 35 godina modnog stvaralaštva može se kupiti na webshopu i u svim knjižarama Školske knjige.

image
ROBERT GAšPERT
image
ROBERT GAšPERT
Linker
26. travanj 2024 06:37