Postsezona

Radovi koji donose dio ljeta: Još uvijek možete razgledati izložbu umjetnice Josipe Krolo

Umjetnica je do sada izlagala na više domaćih i inozemnih izložbi, a trenutno se njezini radovi nalaze u Botaničaru.

Ako ste se već zaželjeli atmosfere ljeta na Jadranu, predlažemo da posjetite izložbu splitske umjetnice Josipe Krolo koja svojim radovima približava osjećaj mora i ljetne sezone, a ujedno u pastelne i nježne tonove svojih printeva provlači i važna pitanja. Najčešći motiv na njezinim radovima upravo je rodni Split.

Izložba grafika pod nazivom "Postsezona" nalazi se u zagrebačkom Botaničaru, a serija slika bavi se gentrifikacijom Splita, posljedicom postkonfliktnih privatizacijskih zločina nakon raspada Jugoslavije te potpunim oslanjanjem na tercijarni sektor ekonomije-turizam.

image
PROMO
image
PROMO

"Do kada će građani vrijediti samo kao statisti u ‘Mediteranu kakav je nekad bio?‘ Hoće li turizam krenuti u održivom smjeru? Što će ostati zapisano u betonu? Na popisu stanovništva? I hoće li moje ime biti na njemu?", pitanja su koja postavlja autorica. Inače, Josipa Krolo je magistrirala je 2018. godine na Umjetničkoj akademiji Sveučilišta u Splitu te je izlagala na više samostalnih i grupnih izložbi u Hrvatskoj i inozemstvu. Izložbu grafika možete razgledati u periodu do 23. travnja, a limitirana edicija je dostupna i za kupnju.

image
PROMO
image
PROMO
Linker
25. travanj 2024 15:28