ŠAROLIKOST

Street art galerija u Zagrebu: Ulični umjetnik Boris poigrao se bojama i oblicima i napravio mini dvorac

Zanimljivosti u glavnom gradu nikad dosta. Ako ste željni malo drugačijeg druženja u kojem ćete se upoznati s radom uličnog umjetnika, svakako posjetite Art park u Zagrebu.

Art Park nezaobilazna je destinacija i tradicionalno mjesto okupljanja svakog zagrebačkog ljeta. Originalnim konceptom i sadržajem Art Park jedinstvena je otvorena street art galerija popraćena raznim glazbenim koncertima, performansima, kino projekcijama i brojnim drugim umjetničkim formama.

image
Boris Bare
John Pavlish

Za kraj ljeta Art Park i Boris Bare predstavljaju novo umjetničko djelo naziva Queendom koje autor opisuje riječima: "Rad sam želio povezati s okruženjem parka na nekoliko razina; kroz izgradnju samog objekta za oslikavanje koji geometrijskim oblicima podsjeća na dvorac i prkosi prirodi oko sebe, istovremeno se uklapajući u ambijent zelenila parka u kojem se nalazi. Rad QUEENDOM predstavlja portal za izlazak iz parka u nepoznati i jako uzbudljivi svijet neona".

image
Art park otvoren je do 4. rujna.
John Pavlish

Ovu instalaciju možete pronaći u Art Parku do 4. rujna 2021.

Boris Bare jedan je od najpoznatijih street art umjetnika, kako i sam kaže boje su mu u rukama od kad zna za sebe, a umjetnost sastavni dio svakog dana. Boris je danas nezaobilazno ime hrvatske umjetničke scene, a svoju inspiraciju crpi iz života, ljudi te brojnih putovanja koje je prešao u najudaljenijim kutovima svijeta.

image
Art park
John Pavlish

Njegova umjetnost danas krasi brojne gradske vizure dok gradskim zidovima udahnjuje život i briše njihovo sivilo.

Čitajte i: 'Murina' u Zagrebu: Domaći film nagrađen u Cannesu premijerno se može vidjeti na Tuškancu uz ostale Oscarom nagrađene naslove

Čitajte i: Tisja Kljaković Braić najavila novu knjigu: Omiljeni bračni par 'prikupio' dovoljno šaljivih momenata za nastavak

Linker
27. siječanj 2023 16:05