Koncertni vodič

Tjedan pred nama donosi glazbene spektakle kako u klubovima, tako i na velikim pozornicama

Popuštanje mjera glazbenici su dočekali spremni, a polako, ali sigurno vraćaju nam se i strani izvođači. Donosimo pregled najzanimljivijih koncerata u tjednu ispred nas.

Ovog tjedna možemo slobodno reći da nam se polako vraćaju koncertni spektakli. Osim klupskih nastupa koji su konstanta cijelog proteklog perioda, sve više se otvaraju i veće koncertne dvorane. Petar Grašo impresivno otvara koncertnu sezonu u Areni Zagreb i to s čak dva koncerta, Osječani mogu uživati u glazbenom programu Porina, a Riječani u svojoj prvoj verziji Antivalentinova. Brojni domaći i strani glazbenici također se izmjenjuju na pozornici u Tvornici kulture, a Koncertna dvorana Vatroslav Lisinski nudi rock baletnu bajku kojoj neće odoljeti ljubitelji Radioheada.

Petar Grašo petak i subota 18. i 19. 3. Arena Zagreb

Dva uzastopna koncerta ovog vkenda u Areni Zagreb održat će Petar Grašo. Petak 18. ožujka rasprodan koncert, zapravo je novi datum od prebačenog termina s veljače. Pritom je glazzbenik dodao još jedan koncert - u subotu 19. ožujka, kada je ujedno i njegov 46. rođendan. Ulaznice se mogu naći na Eventimu. Predviđeno otvaranje ulaza na koncert je 18:30 sati, a koncerti se održavaju uz poštivanje svih propisanih mjera, stoga je potrebno imati Covid putovnicu ili odgovarajuću potvrdu, više na linku.

image

Petar Grašo

PRESS

Podočnjaci, petak 18.3. Tvornica kulture

Podočnjaci su mjesec dana prije koncerta rasprodali KSET pa su ih morali preseliti u Tvornicu. U petak 18. ožujka će održati svoj prvi samostalan nastup u karijeri i tom prilikom promovirati album "Ispod očiju" koji je izašao proteklog ljeta. Ulaznice se mogu kupiti po cijeni od 40 (pretprodaja), odnosno 50 kuna na dan koncerta.

image

Podočnjaci u Tvornici

PRESS

Pitaj klince, petak 18.3. KSET

U petak, 18. ožujka u KSET dolazi grupa Pitaj klince i sa sobom donose proljeće. Pitaj klince je projekt koji je nastao iz prijateljstva dvaju susjeda iz Ulice Žireva. Mate Ponjević Matilda i Sven Šantić prve singlove objavljuju početkom 2020. Produkt njihovog rada su pjesme obavljene na EP-u “Dušice…” koje zajedno čine savršeni soundtrack za proljeće.

image

Pitaj klince

PRESS

Ulaznice za 18.3. mogu se nabaviti po pretprodajnoj cijeni od 30 kuna u KSET-u ili putem sustava Entrio. Na dan koncerta cijena ulaznice iznosit će 50 kuna.

Čitajte i: Vodimo vas na koncert Pocket palme: Miljenici regije otkrili kako nastaju njihovi hitovi

Pocket palma, subota 19.3. Tvornica kulture

"Ono što nam inače nedostaje" su češći live koncerti Pocket palme. Vidimo se 19. ožujka u Tvornici kad će im se kao posebni gosti pridružiti Fantom i tam. Ulaznice po 60 u pretprodaji, odnosno 80 kuna na dan koncerta. Fizičke karte dostupne u Dirty Old Shopu, Rockmarku i Drito baru.

image

Pocket palma

PRESS

Radio & Juliet plešu za Ukrajinu! subota 19.3. KD Lisinski

Baletni rock-spektakl Radio & Juliet nastao je na ideji Shakespearova najpoznatijeg djela Romeo i Julija, uz glazbu popularnog britanskog benda Radiohead. Balet odvažne koreografije svjetski priznatog koreografa Edwarda Cluga smješten je u moderno doba i predstavlja suvremenu i originalnu interpretaciju jednog od najpoznatijih dramskih djela svjetske književnosti uz kultne pjesme rock-benda Radiohead. Informacije za ulaz na stranicama KD Lisinski.

image

Radio & Juliet

PRESS

Čitajte i: Ukrajinske balerine i baletani pripremaju se za poseban nastup u Lisinskom

Šajeta, subota 19.3., Sax

Šajeta u subotu otvara drugo izdanje Ča-vala u Saxu! Šajeta se vraća kući, bar kad je Zagreb u pitanju. Iako još uvijek tamo ne plaća režije, može se reći da mu je Sax postao novi dom. Sigurno će se to osjetiti i na novoj fešti koju sprema ovu subotu 19. ožujka. Ili u jednoj rečenici: “Neusporedivo je to s nekim drugim glazbenim nastupom kakve imate prilike gledati u nas, ma što to značilo". Ulaznice po pretprodajnoj cijeni od 75 kuna mogu se kupiti u Dirty Old Shopu i Klubu studenata Istre “Mate Balota”, koji je i partner ovog festivala, a ove godine slavi 100 godina postojanja. Ako ih ostane na dan koncerta, na ulazu će koštati 90 kuna.

image

Šajeta u Saxu

PRESS

Antivalentinovo u Rijeci, subota 19.3. ExportDrvo

Najbolja rokerska fešta u gradu po prvi puta stiže u Rijeku! Ove subote, 19. ožujka u ExportDrvu, domaćini Let 3 pripremaju još jedan glazbeno-scenski spektakl. Nastupaju The Siids, Alejuandro Buendija & Sinovi, Živo Blato i naravno Let 3 koji su nam i ovog puta pripremili posebne goste - na pozornici će im se pridružiti Ivanka Mazurkijević u glazbenoj suradnji Mr.Lee & IvaneSky & Let 3 ‘‘Tvoje su priče Eiffelov toranj‘‘, Marina Perazić u pjesmi ‘Riječke pičke‘, Saša Antić u remakeu ‘Glavanovo / Malo san maka‘, Siniša Vuco u ‘Golub Vaso‘ i specijalno za Rijeku gostuje i združeni zbor Prve riječke hrvatske gimnazije i Gimnazije Andrije Mohorovičića u pjesmi ‘Profesor Jakov‘. Detalje o satnici i ulaznicama pronađite na službenom eventu.

image

Antivalentinovo u Rijeci

PRESS

Moraines subota 19.3. Močvara

Instrumentalna progresivna rock četvorka Moraines najavljuje koncertnu promociju duplih singlova, dva objavljena prošle godine, kao i dva nadolazeća, u klubu Močvara u subotu 19. ožujka. Moraines su često hvaljeni kao jedan od eklektičnijih i raznovrsnijih bendova proizašlih iz zagrebačke underground scene. Zahvaljujući različitim glazbenim utjecajima, kao i širenju unutar raznih žanrova kroz godine, trenutni glazbeni pristup benda izbjegava jednostavnu žanrovsku odrednicu.

image

Moraines u Močvari

PRESS

Ulaznice se prodaju po cijeni od 50 kuna, dok će na dan koncerta za ulaz trebati izdvojiti 70 kunan. Ulaznice su dostupne na svim fizičkim prodajnim mjestima Eventim i Entrio sustava. Ulaz na koncert moguć je uz Covid potvrdu ili negativan test.

Jolly Rogers, subota 19.3. KSET

U subotu, 19. ožujka u KSET-u se slavi Dan svetog Patrika uz jedan od najboljih regionalnih Celtic punk bendova - Jolly Rogers. Uzori su im Flogging Molly i Dropkick Murphysi, a sviraju autorske folk-punk kompozicije, obrade Celtic punk bendova i punk-rock obrade irskih tradicionalnih pjesama. I jednu pjesmu Alena Vitasovića. Kartu je moguće kupiti na ulazu na dan koncerta po cijeni od 30 kuna, a Patrici, Patricije i Patriše u kiltovima imaju besplatan upad.

image

Jolly Rogers

PRESS

Sunrise Sessions, ponedjeljak 21. ožujak, Močvara

U 14. izdanju Sunrise Sessionsa nastupaju Pavle Jovanović (gitara), Hrvoje Klemenčić (klavijature), Goran Delač (bas gitara) i Bruna Matić (bubnjevi). Sunrise Sessions kolektiv je od 25 glazbenika koji već više od šest godina održavaju i organiziraju koncerte slobodne kompozicijske improvizacije (instant composition).

Covid putovnice nisu potrebne. Koncert je sjedećeg tipa i broj ulaznica je ograničen. Ulaznica u pretprodaji 30, a na ulazu u klub 40 kuna.

image

Sunrise Sessions

PRESS

Živa Voda i gosti sviraju za Ukrajinu, utorak 22.3., Močvara

Članovi kolektiva Živa Voda te drugi glazbenici sa Zagrebačke jazz i eksperimentalne scene izvode John Zornovu tzv. soundpainting skladbu Cobra koja prezentira antiratni sentiment kroz set strateških glazbenih igara. Nastup u Močvari 22. ožujka će biti dinamičan i zabavan te će članovi publike moći interaktivno prisustvovati u dirigiranju samog ansambla te solista pomoću seta vrlo jednostavnih pravila.

image

Živa voda

PRESS

Svrha nastupa i hitna reakcija glazbenika je prikupljanje sredstava za pomoć izbjeglicama iz Ukrajine na području Republike Hrvatske u suradnji sa Zakladom za ljudska prava i solidarnost SOLIDARNA. Ulaznice po cijeni od 50 kuna, moguće je kupiti na linku. Osim kupnjom ulaznica za ovaj dobrotvorni koncert, fond "Solidarno s Ukrajinom" možete podržati i direktno na linku.

IAMDDB, srijeda 23.3., Tvornica kulture

Britanska reperica i pjevačica IAMDDB, dolazi u zagrebačku Tvornicu kulture u srijedu 23. ožujka 2022. Jedno od najpoznatijih imena novije UK scene ovog proljeća donosi zadnji europski dio Revenge turneje i u Hrvatsku. Pravim imenom Diana De Brito, IAMDDB kombinira bezvremenski jazz i soul pod utjecajem Nat King Colea i Erykah Badu, pomiješan s modernim trapom i R’n’B-om.

image

IAMDDB u Tvornici

PRESS

Sve do sada kupljene ulaznice vrijede i za novi datum koncerta. Cijene ulaznica su 140 kuna u pretprodaji, dok će na dan koncerta koštati 160 kuna. Ulaznice se mogu kupiti online platformama Entrio i Eventim, kao i na svim službenim prodajnim mjestima.

A Place To Bury Strangers , četvrtak 24.3. Močvara

Američki noise rock trio A Place To Bury Strangers nastupit će u klubu Močvara u četvrtak 24. ožujka 2022. Često nazivan najglasnijim bendom New Yorka, APTBS je poznat po svojim nastupima uživo, a svoju glazbu stvara na tromeđi shoegazea, spacea i psihodeličnog rocka. APTBS se vraća u Zagreb, a u klub Močvara na Trnjanskom nasipu stižu u novom poglavlju rada i s novim albumom na set listi.

image

A Place To Bury Strangers

PRESS

Ulaznice po cijeni od 90 kn u prodaji će se naći od četvrtka, 22. travnja od 10:00. Na dan koncerta za ulaz će trebati izdvojiti 110 kn. Ulaznice su dostupne na svim prodajnim mjestima Entria i online.

Šarena pojava, dno., Ochi, četvrtak 24.3. Dva Osam

Geenger Records predstavlja tri benda sa svoje etikete u četvrtak 24. ožujka u klubu Dva Osam. Šarena pojava jedna je od onih pojava - pardon, grupa - koje su začete slučajnim susretom u kasnim satima jednog dobrog tuluma. Dva dečka iz Siska, Mirko Međed i Dario Županić kliknuli su na prvu te se našli u zajedničkom projektu. U bend uskoro uskaču kolege im Matija Lović na bubnju, Valentino Žmirić na basu i Sven Tomanić na trubi te Pojava postaje kompletna. I šarena.

image

Šarena pojava, dno., Ochi

PRESS

Grupa dno. osnovana je krajem 2014. godine. Svi članovi benda aktivno su prisutni na underground i alternativnoj sceni još od početka 90-ih godina, glazba im je bučan i težak moderni rock koji pokušavaju obojiti melodijom. Riječki bend Ochi su distorzija, nemir i drhtavica upakirani u bend. Njihova je glazba topla preporuka fanovima bendova kao što su Muse, Screaming Trees, Soundgarden, Queens of the Stone Age i Radiohead. Ulaz je moguć samo uz predočenje COVID19 propusnice. Broj ulaznica ograničen je zbog kapaciteta, zainteresiranima predlažemo da ih osiguraju u pretprodaji. Cijena ulaznice: 50 kuna u pretprodaji, 70 kuna na ulazu u klub.

Čitajte i: Klub u kojem vladaju žene: Kad su svi zatvarali i otpuštali, one su otvorile klub koji danas okuplja mladu urbanu scenu

Porin u Osijeku, četvrtak 24. 3., dvorana Gradski vrt

Vrhunski glazbenici na velikoj pozornici velike dvorane i s publikom - točno onakva dodjela Porina kakvu pamtimo prije pandemije. Svi oni koji žele prisustvovati Porinu u dvorani Gradski vrt u Osijeku imat će priliku uživo čuti sljedeća glazbena imena: Daria Hodnik, Eric, Filip Rudan, Gibonni, Ivanka Mazurkijević, Katarina Krpan, Katarina Kutnar, Matija Cvek, Mayales, Nela, Saša Lozar, Silente, Šimun Matišić, Tina Vukov, TS Berde Band, Urban, Vanna, Vokalni ansambl Brevis i Zvonimir Šestak.

image

Porin u Osijeku

PRESS

Osim njih, posebno glazbeno iznenađenje spremaju Blanka Došen, Stanko Šarić i Šima Jovanovac. Ulaznice se mogu kupiti putem sustava Eventim, po cijeni od 60 kuna. Svi posjetitelji morat će predočiti važeću Covid potvrdu, važeći negativan test na Corona virus ili potvrdu o preboljenju.

Linker
19. travanj 2024 06:32