Urnebesno!

Uskoro u kinima: Komedija ‘Deset u pola‘ pokušat će odgovoriti gdje se jedu najbolji ćevapi u Sarajevu

U filmu Danisa Tanovića glavne uloge igraju Branko Đurić i Izudin Bajrović, u hrvatskim se kinima počinje prikazivati 2. prosinca.

Komedija bosanskohercegovačkog redatelja Danisa Tanovića “Deset u pola”, čijom je svjetskom premijerom otvoren 27. Sarajevo Film Festival, počinje prikazivanje u kinima u Hrvatskoj, regiji i većim europskim gradovima od 2. prosinca.

Tanovićev film “Deset u pola” nastao je u okviru projekta Sarajevo grad filma za globalne ekrane (SCF GS) Obala Art Centra i Turske državne radio-televizije (TRT), i uz podršku BH Telecoma i Visit Sarajevo.

Pogledajte video

Radnja filma događa se u Sarajevu, u svibnju ove godine. Baščaršija se pokušava oporaviti od duge i teške pandemijske godine. Pandemija još traje, ali ipak - dolazi ljeto, postoji nada da bi se stvari mogle, barem nakratko, popraviti. Kada jedno jutro u Enesovu ćevabdžinicu uđe Zagrepčanka koja kaže da je došla pojesti ”najbolje ćevape u Sarajevu”, on je pošalje kod Ize, da bi tako i on tradicionalno mogao nakon prvog usluženog kupca priuštiti sebi zadovoljstvo prve jutarnje kave.

Čitajte i: Brojni poznati na otvorenju ZFF-a: svi su htjeli vidjeti kosovski film koji je osvojio Sundance

Vječna dilema

Ovaj sasvim bezazlen, prijateljski gest, izaziva potpuni raspad susjedskog, poslovnog i privatnog života, ne samo Enesovog i Izinog, već i cijelog grada. Gdje se jedu najbolji ćevapi u Sarajevu? Glavne uloge igraju Branko Đurić i Izudin Bajrović.

“Deset u pola” premijeru u Hrvatskoj će zabilježiti 20. studenog na Zagreb Film Festivalu, a premijera u Srbiji uslijedit će 28. studenog na Festivalu autorskog filma (FAF) u Beogradu izvan konkurencije. Film je prikazan na festivalima u Turskoj u Istanbulu - Bosphorus Film Festival i u Dohi u Kataru na Ajyal Film Festivalu.

Regionalni kino-distributer filma "Deset u pola“ je dugogodišnji partner Sarajevo Film Festivala Con film grupacija u suradnji s tvrtkama Art Vista i Oskar film.

Linker
16. travanj 2024 19:36