Everett
KINO-BLAGAJNE

Veliki podbačaj Bena Afflecka i njegovog filma 'Zakon noći'

Posljednje redateljsko ostvarenje Bena Afflecka, kriminalistička drama "Zakon noći", po svemu je trebala biti veliki hit, ali se ispostavilo da je riječ o – popriličnom promašaju.

Unatoč zvjezdanoj glumačkoj ekipi i dobroj priči, film o vremenu prohibicije u kojem je Affleck redatelj, glumac i koproducent ne samo da nije dobio niti jednu nominaciju za Oscara, već je i podbacio na kino-blagajnama.

Prema magazinu Variety, "Zakon noći" je kompaniji Warner Bros donio gubitak od 75 milijuna dolara. Snimanje filma je stajalo otprilike 65 milijuna dolara, a zaradio je svega 16,5 milijuna na kino-blagajnama. Ostatak novca izgubljen je na troškove marketinga i distribucije.

Afflecku u poslovnom svijetu očito baš i ne cvjetaju ruže budući da ni za dvije posljednje uloge, one u filmovima "Batman protiv Supermana" i "Računovođa" nije dobio baš pohvalne kritike, a posljednji veliki uspjeh zabilježio je još 2012. s filmom "Argo" koji je skupio svu silu nagrada.

No, unatoč velikom podbačaju na kino-blagajnama, "Zakon noći" je daleko od filma koji je stvorio najveći gubitak. Među filmovima u koje je uloženo mnogo, a vratilo se malo ističe se pustolovni film "47 Ronina" s Keanuom Reevesom. On je Universal Studiju donio pozamašnih 149 milijuna gubitka i bio je jedan od najneuspješnijih filmova 2013. godine.

Everett
47 Ronina

Iako Disney u posljednje vrijeme bilježi uspjeh za uspjehom, nije oduvijek bilo tako. Njihov animirani film "I Mars treba mame" iz 2011. donio im je gubitak od 130 milijuna dolara, no ni to nije blizu filma koji je smatra najneuspješnijim filmom svih vremena.

Everett
I Mars treba mame

Ta neslavna titula pripala je akcijskom filmu "Trinaesti ratnik" za kojega se pretpostavlja da je napravio gubitak od nevjerojatnih 160 milijuna dolara što bi, uzme li se u obzir inflacija, moglo rasti i do 183 milijuna dolara. Iako su ove procjene, koje donose stručnjaci iz industrije, obično prilično precizne, ne treba ih uzimati sa sto postotnom sigurnošću jer za ovu vikinšku sagu, u kojoj glavu ulogu igra Antonio Banderas, nikada nije bilo službeno objavljeno koliko je točno stajala.

Everett
Trinaesti ratnik

Linker
19. travanj 2024 14:42