Vikend izložba

Za sve ljubitelje pop up umjetnosti: Imate samo tri dana da posjetite ovu prodajnu izložbu

Novi ciklus vikend izložbi u zagrebačkoj galeriji održat će se tijekom osam vikenda, a sve su izložbe prodajnog karaktera pa posjetitelji mogu i kupiti svoja omiljena djela suvremenih autora.

Ljubitelji pop-up izložbi od ovog će vikenda doći na svoje. U zagrebačkoj Galeriji Canvas u petak, 24. veljače, počinje novi ciklus vikend izložbi. Posebnost ovih izložbi je što će sve biti prodajnog karaktera tako da će posjetitelji, uz uživanje u djelima renomiranih likovnih umjetnika i umjetnica, moći i kupiti djela koja požele imati na vlastitom zidu. Ukupno će se u Galeriji Canvas održati osam izložbi tijekom osam vikenda, a prva se otvara u petak pod nazivom "Keserovci".

Svoje će radovi predstaviti umjetnici koji ističu kako je na njihov rad veliki utjecaj imao Zlatko Keser, s kojim Galerija Canvas i inače tijesno surađuje kroz izložbe te primijenjenu umjetnost (kišobrani, majice…). Na prvoj izložbi publici se predstavljaju Igor Hofbauer, Jadranka Ivaniš Yaya i Nikolina Ivezić.

image

Igor Hofbauer

PRESS

Igor Hofbauer (1974, Zagreb) poznat je brojnim fanovima alternativne glazbe kao autor koji je imao veliki utjecaj na vizualni identitet scene. Dizajnirao je više od 100 plakata i postera za Močvaru i druge klubove u Hrvatskoj i inozemstvu, kao i 20-ak covera za albume hrvatskih i stranih bendova. Njegov rad uvršten je i u publikaciju The Art of Modern Rock. Bavi se i stripom, a inspiraciju nalazi u Novom Zagrebu u kojem živi, kao i glazbi i filmovima koji su na njega imali jak utjecaj. Potpisuje scenografije za brojne kazališne projekte i televiziju, između ostalih popularnu teen emisiju Briljanteen kao i mnoge stripove i ilustracije za domaće i strane novine.

Jadranka Ivaniš Yaya (1974., Zagreb) nakon završene srednje škole upisuje Grafički fakultet u Zagrebu, ali nakon godinu dana ipak se odlučuje za Likovnu akademiju u Zagrebu gdje je i diplomirala 2000.g u klasi prof. Zlatka Kesera. Jadranka je paralelno sa slikarstvom gradila i glazbenu karijeru u grupi Jinx, a danas se bavi slikanjem te vodi likovne radionice za djecu i mlade. Dizajnira nakit i uređuje i vodi radijsku emisiju "Yayino gnijezdo" koja ugošćuje likovne umjetnike.

image

Jadranka Ivaniš Yaya

PRESS

Nikolina Ivezić (1970, Zagreb) diplomirala je 1998. na Akademiji likovne umjetnosti u klasi E. Kokota u Zagrebu. Izlagala je na 60-ak samostalnih izložbi, a za svoje radove dobila je i tri nagrade. Osim slikarstvom i skulpturom, bavi se konceptualnom umjetnošću, ilustracijom, grafičkim dizajnom, dizajnom interijera i scenografijom.

Vikend izložba "Keserovci" se može razgledati u petak od 19 do 21 sat, u subotu od 9 do 18 sati te u nedjelju od 10 do 13 sati, u Galeriji Canvas (Ulica Nikole Tomašića 8).

Linker
25. travanj 2024 16:57