We Move Music

Zbog velikog interesa: Hrvatski Ured za izvoz glazbe poziva sve zainteresirane na upoznavanje

Pokretači ureda odlučili su napraviti prvo WMMC predstavljanje koje će se održati u utorak 25. listopada s početkom u 20 sati u zagrebačkom KSET-u.

Ured za izvoz glazbe Hrvatska (We Move Music Croatia) izazvao je veliku pažnju glazbene industrije te medija. S obzirom na to da postoje brojna pitanja o funkcioniranju ureda za izvoz glazbe i o načinima na koje ćemo poduprijeti glazbenike, odlučili su napraviti prvo WMMC predstavljanje koje će se održati u utorak 25. listopada s početkom u 20 sati u zagrebačkom KSET-u.

Koja je njegova uloga i misija? Na koji način funkcionira i čime se bavi? Kako će pomagati izvođačima? To su samo neka od pitanja na koje ćete dobiti odgovore u KSET-u. Za dodatna pitanja tu je i Q&A session, a nakon njih imat ćete priliku čuti iskustva s turneja i showcase festivala. O vlastitim iskustvima govorit će Jordi Ilić (Tús Nua), Sara Renar, Ivan Ščapec (Seine) i Nikola Runjavec (Them Moose Rush). Ulaz na događaj je besplatan.

image

We move music Croatia organizira predstalvjanje uživo

PRESS

Prije dva tjedna predstavnici WMMC-a bili su dio showcase festivala i konferencije ReConnect II u Brnu u Českoj gdje su izmijenili iskustva i kontakte s glazbenim profesionalcima iz Europe, a idući tjedan posjetit će i sedmi showcase festival BUSH u Budimpešti u Mađarskoj. Jedna od glavnih zvijezda BUSH showcase festivala je Fran Vasilić.

Izvođači iz sekcije ‘On the Move‘, ŽEN, NOKTI, Subota i Seine predstavili su se na Changeover Festivalu u Beogradu prošli tjedan.

U međuvremenu, predstavnici WMMC-a posjetili su organizatore MENT festivala u Ljubljani te obavili razgovore s kolegama iz Eurosonica te SoundCzecha (češki ured za izvoz glazbe) lobirajući za hrvatske bendove.

image

Ured organizira događaj u KSET-u 25. listopada

PRESS

Delegat ureda Emir Fulurija predstavit će hrvatske izvođače i WMMC ured na Womexu, najvećem world music showcase festivalu i konferenciji u svijetu koji se ove godine održava u Lisabonu u Portugalu.

Razgovaralo se i s većinom izvođača koji su predstavljeni u odjeljku ‘On the Move‘ o iskustvima i željama za buduće financiranje te nekim hrvatskim glazbenim profesionalkama i profesionalcima koji su predstavljali Hrvatsku u svijetu.

image
PRESS

U sekciji ‘On The Move‘, u kojoj se nalaze oni izvođači koji su samostalno bili na turneji diljem Europe ili sudjelovali na showcase festivalu unazad četiri godine, dodano je još šest izvođača, a to su Egoless, Insolate, How Yes No, Nokti, Parnepar i Subota. Ta lista će se popunjavati kako izvođači budu odlazili na turneje i showcase festivale uz sufinanciranje od strane našeg ureda.

image

Ivan Grobenski i njegov već hvaljeni novi album ‘Apocalipstick‘

PRESS

Od aktivnosti izvođača iz sekcije ‘On The Move‘ izdvajamo Ivana Grobenskog koji je objavio album ‘Ivan Grobenski i već hvaljeni novi album ‘Apocalipstick‘‘ već pohvaljen od strane kritike te grupu Manntra koja je najavila osam nastupa u Njemačkoj.

Linker
18. travanj 2024 14:40