Priznanje za rad

Najbolje u hrvatskim firmama: Proglašene su dobitnice nagrade za tajnicu godine i uručena Nagrada za životno djelo

U Smaragdnoj dvorani Hotela Esplanade Zagreb održana je ove subote dodjela nagrade EA 2021. najboljim hrvatskim tajnicama.

Hrvatska poslovna tajnica - HPT, nacionalna strukovna udruga, od 1996. godine proglašava pet najboljih hrvatskih tajnica/ka godine - godišnja nagrada EA - u kategorijama: mala, srednja i velika tvrtka, proračunska i neprofitna organizacija. Zbog raznolikosti posla na radnom mjestu poslovna tajnica nagrada EA za najbolje hrvatske tajnice dodjeljuje se u pet kategorija, a sve su jednako vrijedne te dobitnica/k može biti jedna osoba samo jednom u životu. Dodjeljuje se i nagrada za životno djelo osobama koje 30 i više godina obavljaju posao tajnice/ka.

image

Ovogodišnje dobitnice nagrada

FOTO NANA, ZAGREB

Ovogodišnje dobitnice (abecednim redom) u različitim kategorijama, ravnopravno dijele godišnju nagradu EA 2021.

SANJA ČUKMAN završila je Fakultet organizacije i informatike. Radi kao voditeljica Odsjeka za društvene djelatnosti i opće poslove Jedinstvenog upravnog odjela Općine Marija Bistrica. Od stranih jezika poznaje engleski te se stalno usavršava na stručnim seminarima u stjecanju novih informatičkih znanja te znanja iz struke s područja menadžmenta uredskog poslovanja.

NADA KOKŠA završila je studij na Učiteljskom fakultetu u Zagrebu. Radi kao tajnica predsjednice Uprave Narodnih novina d.d.. Od stranih jezika govori engleski, te se stalno usavršava na stručnim seminarima u stjecanju novih informatičkih znanja te znanja iz struke s područja menadžmenta uredskog poslovanja.

MIRJANA KOŽIĆ je nakon završenog četverogodišnjeg školovanja za zanimanje komercijalist počela stjecati iskustvo na radnom mjestu tajnice u tvrtki Proding d.o.o., koja se bavi zastupanjem, inženjeringom i trgovinom. Većina radnog iskustva odnosila se na kontakte s poslovnim partnerima, vođenje ulazne i izlazne pošte, analizu ponuda, izradu troškovnika, vođenje evidencija radnika i izradu radnih lista, izradu računa, pripremu dokumentacije za sastanke, izradu putnih nalog te poslove vezane uz računovodstvo. Stručno usavršavanje za poslovne tajnice završila je 1999. g. jer je oduvijek voljela posao tajnice, a stručno usavršavanje za obavljanje knjigovodstvenih i računovodstvenih poslova gđa Kožić završila je 2002. godine. Od listopada 2017. radi u HEP ELEKTRA d.o.o., na radnom mjestu tajnice direktora.

BRANKA MIOČEVIĆ KOVAČEVIĆ završila je XVI Gimnaziju u Zagrebu, sada je izvanredna je studentica na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu. Radi kao voditeljica ureda od 2015.g. u firmi MICRO-LINK d.o.o. Od stranih jezika izvrsno poznaje engleski i njemački te pasivno talijanski. Stalno se usavršava na stručnim seminarima u stjecanju novih informatičkih znanja te znanja iz struke s područja menadžmenta uredskog poslovanja i područja financija. Osposobljena je za službenika za zaštitu osobnih podataka te provođenje mjera sprečavanja pranja novca i financijskog terorizma.

DUBRAVKA TENŠEK u koncernu Grupe Podravka radi 32 godine, a od toga kao tajnica u uredu Uprave Belupa punih 20 godina. Za gđu Tenšek posao tajnice ima svakodnevne izazove pa srednjoškolsko zanimanje nadopunjava permanentnim cjeloživotnim obrazovanjem na seminarima iz područja: komunikacijske i prezentacijske vještine; poslovni bonton i protokol; poslovno dopisivanje; vremenski menadžment; organizacija i vođenje događaja i dr. Pokazuje iznimne organizacijske sposobnosti u upravljanju uredskim poslovanjem. Nagradu „Danica“ u Grupi Podravka dobila je 2017. godine.

image

Dobitnica nagrade za životni djelo je Ana Horvat.

FOTO NANA, ZAGREB

Dobitnica nagrade EA 2021 za životno djelo je ANA HORVAT, koja je završila Upravnu školu u Zagrebu. Radi kao voditeljica ureda Uprave Elka d.o.o. u Zagrebu. Od stranih jezika služi se u govoru i pismu engleskim, stalno se usavršava na stručnim seminarima u stjecanju novih informatičkih znanja te znanja iz struke s područja menadžmenta uredskog poslovanja. Dobitnica je nagrade EA za najbolju hrvatsku tajnicu 2007. godine. Ta nagrada kao da joj je dala zamaha da i dalje sa istim žarom nastavi sa svojim poslom. Počela je raditi 1981. godine u Elki na Žitnjaku, a 2021. godine navršila je 40 godina neprekidnog rada u istoj tvrtki.

image

Smaragdna dvorana hotela Esplanade, izbor za tajnicu godine

FOTOGRAFIJE: FOTO NANA, ZAGREB

Podsjetimo, u proteklih 26 godina 128 dama i dva gospodina primile/li su godišnju nagradu EA za najbolju hrvatsku tajnicu/ka; 8 dama je dobilo priznaje za životno djelo jer su duže od 30 godina radile kao poslovne tajnice, čak i u istoj firmi (jedna čak i s istim direktorom) i jedna dama dobila je posebno priznanje jer je, u srednjoj životnoj dobi, bila najbolja studentica u generaciji s prosjekom 5,0. na smjeru studija Poslovni tajnik/ca.

Čitajte i: Imamo najbolju tajnicu u Hrvatskoj: Njezina ljubavna priča inspirirala je i autore romantičnih romana

Linker
25. travanj 2024 11:04