PROMO
Svjetski, a naši

Brain Holidays predstavljaju ‘Jamaican Connection‘: Album su snimili na Jamajci u studiju legendarnog Boba Marleya

Domaći bend pjesme za novi album snimio je u studiu Tuff Gong koji je utemeljio poznati glazbenik, a na novim singlu ‘Hladan kao led‘ surađuju s domaćim Sašom Antićem odnosno njegovim alter egom - Alejuandrom Bunedijom.

Domaći bend pjesme za novi album snimio je u studiu Tuff Gong koji je utemeljio poznati glazbenik, a na novim singlu ‘Hladan kao led‘ surađuju s domaćim Sašom Antićem odnosno njegovim alter egom - Alejuandrom Bunedijom.

Početkom 2020. godine kada je godina izgledala perspektivno, Brain Holidaysi su ostvarili svoj dugogodišnji san. Povodom 20. obljetnice djelovanja otputovali su na Jamajku, održali koncert u Kingstonu i snimili svoj peti album.

Materijal je snimljen u Tuff Gong studiju. Radi se o studiju iz kojeg je izašao čitav niz legendarnih albuma, kojeg je osnovao Bob Marley, a danas je u vlasništvu njegove obitelji. Album "Jamaican Connection" objavljen je 11. prosinca za izdavačku kuću Dallas Records.

Pogledajte video

Na albumu Holidaysi su ugostili jamajčansku pjevačicu Italee, s kojom su ranije ove godine objavili izvrsno prihvaćen singl "Petar Pan". Ovim putovanjem nije stvorena samo jednosmjerna suradnja, već je bend u međuvremenu radio na materijalima s Italee koji će se naći na njezinom albumu.

Jamajka: Prizor iz raja i ludi tulumi u ritmu reggae muzike

Po povratku u Zagreb u goste su pozvali Sašu Antića (TBF), Kandžiju i Bricu da svojim specifičnim rimama daju doprinos hrvatskoj reggae glazbi. Srpski virtuoz Hornsman Coyote kojeg su sreli na Jamajci i spontano ga pozvali u studio na suradnju, svojim je dionicama na trombonu dodatno obogatio ionako upečatljiv reggae zvuk Brain Holidaysa. Na albumu su svoj pečat ostavili i Danko Krznarić na klavijaturama, Marko Borić na udaraljkama, Tina Bukić na pratećim vokalima i Domagoj Tafra na gitari.

image
S Jamajkanskom zvijezdom Italee snimili su nekoliko pjesama.
BRAIN HOLIDAYS

Za snimanje albuma u Tuff Gongu bio je zadužen Roland McDermott, snimatelj koji je radio na velikom broju vrlo zapaženih svjetskih reggae izdanja u zadnjih dvadesetak godina. Na albumu se nalaze i ranije snimljene dvije pjesme ("Na put" i "Away") u RSL studiju u Novom Mestu.

image
Brain Holidays, 'Jamaican connection'.
FOTOGRAFIJE: PROMO

Produkciju i miks potpisuje osnivač i frontmen benda Marko Gaćina, dok je za mastering bio zadužen Krunoslav Licitar iz Red Records studija. Omot albuma dizajnirao je višegodišnji suradnik benda Maksimilijan Gečević aka Skam Works.

Novi singl Brain Holidaysa 'Hladan kao led' donosi odlične rime alter ega Saše Antića - Alejuandra Bunedije i reggae zvuk smješta u drugačije okvire od uobičajenih.

Pogledajte video
Linker
23. svibanj 2024 03:05