Narodni radio
OBRADA HITA GORANA BARETA

Glazbena diva postala rokerica: Jasna Zlokić obradila 'Teške boje'

Ovakvu Jasnu Zlokić još niste vidjeli! Pjevačka diva je u studiju Narodnog radija uzela mikrofon i otpjevala obradu velikog rock hita 'Teške boje' koji u originalu pjeva Goran Bare.

Ovakvu Jasnu Zlokić još niste vidjeli! Pjevačka diva je u studiju Narodnog radija uzela mikrofon i otpjevala obradu velikog rock hita 'Teške boje' koji u originalu pjeva Goran Bare.

- Nije lako pjevati našega Gorana Bareta. On je vrsni interpret, vrhunski. On je velik u svojoj glazbi, u svojoj poeziji i ako sam donijela ovu pjesmu barem donekle kao on, ja sam ponosna" – rekla je Jasna. Osim "Teških boja", slušatelji Narodnog uživo su mogli čuti i hitove "Ne znam koji vjetar puše", "Povedi me" i "Ja sam ti jedini drug".

- Ja sam imala veliku sreću da je mladost i Torcida prva otkrila pjesmu "Ja sam ti jedini drug". Ta je pjesma nastala 1987. i ja sam na nju bila potpuno zaboravila. Nije mi palo na pamet da neka tako davna pjesma dođe u prvi plan, ali sve je nepredvidivo - izjavila je Jasna Zlokić koja se u emisiji prisjetila i pjesme "Pismo" koja je 1986., u vrijeme kad je izašla, prema riječima mnogih, bila skandalozna jer se u njoj ljubavnica obraća zakonitoj ženi...

- Ona je malo provokativna pjesma i malo neobičnog teksta, ali vrlo životnog. Čula sam za tu priču da se nije smjela puštati na radiju, ali ja ne znam da se to ikad zabranilo. Možda su veliki moralisti smatrali da nije zgodno da se to pjeva - otkrila je Jasna te dodala i da je njezin najveći hit "Skitnica" prošao sličan tretman jer je u to doba to bila više "muška pjesma".

- Ali eto, ja se odvažila, meni su je dali da je otpjevam, ja je otpjevala usput i eto, postala sam Skitnica. Zapravo sam se izborila za ženska prava. Kažu da sam ja prva podigla žene na muški nivo. Poslušajte kako hit "Teške boje" boje zvuči u izvedbi Jasne Zlokić.

Linker
11. lipanj 2024 14:34