GLORIA PRODUKCIJA
Pridružite se!

Glorijin Book Club predstavlja naslov mjeseca: Preporučujemo bestseler preveden na 30 jezika!

Naslov koji je ušao u finale National Book Awarda i prema čijem je predlošku snimljen serijal knjiga je koju ćemo čitati ovog mjeseca.

Naslov koji je ušao u finale National Book Awarda i prema čijem je predlošku snimljen serijal knjiga je koju ćemo čitati ovog mjeseca.

Uz to što nam književnost nudi bijeg od stvarnosti, zahvaljujući čitanju razvijamo maštu i učimo kritički promišljati. Potaknuti rezultatima nedavnog istraživanja koje je pokazalo da je samo 42 posto Hrvata starijih od šesnaest godina lani pročitalo jednu knjigu, odlučili smo to pokušati promijeniti i osnovali smo Glorijin književni klub kako bismo potaknuli ljude da više čitaju, a kojemu se i vi možete priključiti putem Facebooka.

Ovoga mjeseca u našem Book clubu čitamo roman "Pačinko" američke književnice korejskog porijekla Min Jin Lee, objavljen u nakladi Hena.com.

image

Min Jin Lee

UWE ZUCCHI DPA PICTURE-ALLIANCE VIA AFP

Ova epska priča o četiri generacije jedne korejske obitelji, koja je početkom 20. stoljeća živjela u svojoj zemlji pod japanskom okupacijom, a potom u Japanu prije Drugog svjetskog rata pa sve do kraja 80-ih godina, započinje rečenicom: 'Povijest nas je iznevjerila, ali nema veze'. Roman započinje dogovorenim brakom u malom ribarskom selu na jugu Koreje. U toj zajednici rođena je Sunja, koja se sa 16 godina zaljubi u bogatog i oženjenog mafijaša. Kada djevojka otkrije da je trudna s mnogo starijim i oženjenim muškarcem, odluči prekinuti svaki kontakt s njim, odbivši biti mu ljubavnica. Srećom, lokalni pastor ponudi joj brak te zajedno odlaze u Osaku.

image

Naslovnica knjige 'Pačinko', prijevod s engleskog: Mira Čubranić, Hena.com, 2022.

HENA

U godinama koje dolaze njihova obitelj raste, jednako kao i nevolje s kojima se suočavaju. Ovaj roman je pripovijest o autsajderima, manjinama i politički obespravljenim ljudima. No, to je i priča o snažnim ženama koje su u stanju učiniti sve kako bi zaštitile svoju obitelj i pružile bližnjima bolji život. Ljubav, žrtva, ambicija i lojalnost okosnice su ovog romana izvrsnih kritika. Knjiga je bila uvrštena u deset najboljih u 2017. prema izboru New York Timesa, bila je finalist National Book Awarda te je prevedena na 30 jezika.

Pet čitateljica dobit će svoj primjerak knjige, a o tome kako sudjelovati u našem kreativnom natječaju doznajte ovdje ili na našoj Facebook stranici.

Linker
26. travanj 2024 10:00