Mandalorian Facebook
I ne, nije na Netflixu

I to se dogodilo! 'Stranger Things' s trona svrgnula nova hit serija u samo tjedan dana

Iako je horor serija 'Stranger Things' oborila sve rekorde gledanosti na streaming servisima, sada je ostala u sjeni novog hita koji je svojevrsni nastavak 'Ratova zvijezda'.

Kada je prije tri godine došla na Netflix, nitko nije mislio da će serija "Stranger Things" pomesti svu konkurenciju i postati najgledanija Netflixova serija. Treća sezona ove horor serije, čija se radnja odvija u osamdesetima, u samo četiri dana oborila je rekorde gledanosti, no publika se sada zagrijala za jednu novu i čini se, uzbudljiviju sagu.

Naime, riječ je o seriji "The Mandalorian" koja se emitira na kanalu Disney+ i zapravo je svojevrsni nastavak "Ratova zvijezda". Prema analizi Parrot Analyticsa, "Mandalorian" je proglašen najgledanijom serijom na streaming servisima u SAD-u u razdoblju od 18. do 23. studenog i tako s trona svrgnuo "Stranger Things".

Mandalorian Facebook

Njihova analiza temelji se na želji, angažmanu i gledanosti serije, a ovi parametri potom su združeni u jedan nazvan "jedinica potražnje". U navedenom tjednu "Mandalorian" je imao više od 100 milijuna jedinica potražnje, dok je "Stranger Things" pao na 81 milijun.

Radnja "Mandaloriana" smještena je u vrijeme negdje između nakon pada Empirea i uspona First Ordera, a u fokusu je istoimeni junak Mandalorian te njegovo preživljavanje u postrevolucionarnom društvu nastalom nakon pada Imperija. Ako volite "Ratove Zvijezda", dajte šansu "Mandalorianu", možda vas iznenadi.

Linker
19. travanj 2024 13:23